Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJE BANDIĆA

Josipović: Mikulićeva izjava je besmislica, Vojković nije moj operativac

Ivo Josipović
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
20.10.2014.
u 17:04

Na ovakve besmislice ne treba poseban komentar, rekao je predsjednik

Predsjednik Ivo Josipović danas je u emisiji "S predsjednikom uz kavu" Hrvatskog radija komentirao uhićenje gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Besmislicom je nazvao izjavu predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića koji je rekao da se "osjetilo da nešto ne štima otkad Josipovićev glavni operativac iz ZAMP-a Marko Vojković više ne kadrovira u Zagrebačkom holdingu".

– Kao prvo, on nije moj operativac, ne znam što je radio u Holdingu i, prema tome, na ovakve besmislice ne treba poseban komentar – rekao je Josipović.

Jedan od razloga zbog kojih je Bandić jučer uhićen navodno je i financiranje njegove predsjedničke kampanje 2009. godine, no Josipović je rekao kako se tada nije bavio izvorima financiranja svog protukandidata.

– Istinu govoreći, nisam se time bavio, to je posao DORH-a. Sada kad je došlo do uhićenja, pozivam sve nas koji smo u politici da svojim izjavama ne utječemo na pravosuđe, da pustimo pravosuđe da svoj posao obavi u miru i bez pritisaka – rekao je Josipović.

Josipović je također rekao kako ne vjeruje da se uhićenjem pokušava skrenuti pozornost sa suđenja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Njemačkoj. Rekao je kako smatra da ljudi koji su pod istragom ne bi trebali obnašati javne dužnosti.

Josipović je poslije još u izjavi komentirao slučaj:

– Moram istaknuti kako slučaj gospodina Bandića pokazuje kako nitko tko je pod sumnjom ne može računati na zaštitu zbog svoje funkcije. Drugo, niti mogu niti želim govoriti o tome je li gospodin Bandić kriv ili nije, to je zadaća pravosuđa i ono što očekujem jest brz i pravedan postupak sa svim mogućnostima obrane za gospodina Bandića. I treće, Grad Zagreb mora funkcionirati. Očekujem od zamjenice gradonačelnika i svih tijela Grada Zagreba da građankama i građanima Zagreba i za vrijeme odsustva gospodina Bandića osigura uredno funkcioniranje svih službi – poručio je Josipović.

– Pozivam sve političare pa i medije na suzdržanost. Pritisci ili bilo koje izjave koje bi mogle biti shvaćene kao navijanje za jednu ili drugu stranu, govorim o obrani i optužbi, nisu dobre niti pravedne. To nije dobro ni za Hrvatsku. Hrvatska je nažalost imala takvih slučajeva i od Europskog suda za ljudska prava bila je osuđena zbog toga što su političari davali izjave u tekućim predmetima. Dakle, pozivam na suzdržanost i omogućavanje pravosuđu da neometano i bez ikakvih pritisaka radi svoj posao – rekao je Josipović.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> Bandića vode na ispitivanje, Krsnik: Ovo je bilo tempirano uhićenje

>> Darinko Kosor o prijevremenim izborima: Sve je moguće

>> Birači ga vole: Svi Bandićevi izborni trijumfi i poraz od Josipovića

Komentara 49

HR
Hrvat1949
17:32 20.10.2014.

Moj komentar bolje bi bilo da su tebe lignju uhitili nego Bandica!

RO
rock1
17:31 20.10.2014.

Dobro je da hapse sve ove lopove. Ali Hrvatska država će moći krenuti naprijed tek kada se uhapse veleizdajnici Josipović, Mesić, Pusić .... Nadamo se da je taj dan vrlo blizu.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:21 20.10.2014.

Ivo, jasno je nama, nemaš veze s tim jer ti nemaš veze nit sa čim. Još malo pa nit s predsjedničkom funkcijom !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije