Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miodrag Linta:

'Josipović i Milanović nemaju moralno pravo govoriti o Šešeljevoj odgovornosti'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.11.2014.
u 15:47

Takvim ponašanjem nastavljaju Tuđmanovu politiku čiji je glavni cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba, rekao je Linta

- Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i hrvatski premijer Zoran Milanović nemaju moralno pravo govoriti o odgovornosti vođe SRS-a Vojislava Šešelja sve dok se u Hrvatskoj vodi politika cementiranja etničkog čišćenja Srba i nekažnjavanja zločina prema Srbima - opet mudruje predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta i osuđuje izjavu hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića kako će Hrvatska uvjetovati napredovanje Srbije u pregovorima s EU novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine, kao i da kažnjavanje odgovornih za ratne zločine mora ići do političkog i vojnog vrha.

- Takvim ponašanjem nastavljaju Tuđmanovu politiku čiji je glavni cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Ako se takva politika nastavi u narednim godinama, preostali Srbi će se postupno asimilirati ili će se iseliti iz Hrvatske - Linta dodajući kako je "vrhunsko licemjerje da to govori ministar pravosuđa države u kojoj su naredbodavci i izvršitelji brojnih ubojstava Srba i dalje na slobodi, u kojoj se Oluja, kao najveće etničko čišćenje provedeno nakon Drugog svjetskog rata u Europi, slavi kao nacionalni praznik".

>> Vojislav Šešelj: Ne odustajemo od ideje Velike Srbije

>> Šešelj: Dugo je trajalo, ali rasturio sam Haaški sud!

Komentara 21

PI
pinkec
18:22 13.11.2014.

Da, nastavljaju Tuđmanovu politiku čiji je glavni cilj bio stvaranje Hrvatske države, ali bez njenih mrzitelja u njoj, kao što je Miodrag Linta i njemu sličnih!

DE
debelisef
20:54 13.11.2014.

Kak se samo otkrivaju ! ovaj Finta , ili kak mu je ime, samo naglas pripovijeda isto ono kaj Vucic i Nikolic misle. U nesto blazoj varijanti Dzakula i Pupovac. Drago mi je da su velikosrbi svjesni da su upravoavo Hrvati u nekoliko navrata sprijecili stvaranje tzv. Velike Srbije ! Lako bi oni s Albancima i Muslimanima. No, svaki put je hrvatski narod iznjedril junaka koji im je stal na put ; Radic, Macek, Stepinac, Tudjman... Ne mogu oni nama nista, jer smo mi za njih penicilin !

DU
Deleted user
19:48 13.11.2014.

vrijeme je da državno odvijetništvo podigne optužbu protiv gosp. Šešelja i organizira njegovo privodjenje, da se konačno jedan od srbonacijev osudi i postavi pred streljački vod kao što su stavljeni mnogi poslije ili za vrijeme Blaiburga samo zato što su se protivili srbskoj hegemoniji tridesetih godina prošlog stolječa koja se vuče do dana današnjeg.Ne svi ali velika večina živi sa tom idejom još i danas pa zato i žude za nekim "vekovnim ognjištima" i teritorijima koji im nikad nisu pripadali.(mislim na dijelove Bosne i Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije