Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicijska klima

Josipović: Država ne smije bacati balvane pred investitore

josipović, fischer (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
01.03.2012.
u 11:37

Josipović i Fischer razgovarali su kako poboljšati investicijsku klimu i olakšati procedure za nova ulaganja

– Siguran sam da će Austrija natprosječno brzo ratificirati sporazum Hrvatske o pristupanju Europskoj uniji, najkasnije do kraja godine, a možda čak i prije ljetne stanke zasjedanja austrijskog parlamenta – izjavio je austrijski predsjednik Heinz Fischer nakon susreta s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Josipović je sa suprugom Tatjanom u četvrtak dočekao austrijskog predsjednika Heinza Fischera sa suprugom. Dvojica predsjednika potom su u Uredu na Pantovčaku održala susret te bilateralne razgovore službenih izaslanstava na kojem su sudjelovali i austrijski ministar poljoprivrede, šumarstva, okoliša i vodnog gospodarstva te, s hrvatske strane, ministar poljoprivrede i ministrica zaštite okoliša i prirode.

Dvojica predsjednika razgovarala su o gospodarskoj suradnji dviju zemalja jer je Austrija najveći investitor u Hrvatskoj te su raspravili kako poboljšati investicijsku klimu i olakšati procedure za nova ulaganja.

– Ne smije država bacati balvane pred investitore, svaki investitor bez obzira iz koje zemlje dolazio mora brzo i efikasno ući u biznis bez ikakvih problema, ali naravno treba i ispunjavati sve svoje obveze – rekao je Josipović.

Osim o gospodarstvu, razgovarali su i o povratu imovine te kulturnoj suradnji, turizmu, poljoprivredi i suradnji u regiji. Austrijski predsjednik rekao je da su imali vrlo uspješne razgovore i da su obuhvatili velik broj tema. Rekao je da se nada da će ovaj susret hrvatskoj i austrijskoj vladi biti poticaj za još uspješniju suradnju.

Posebno je zadovoljan što hrvatski i austrijski političari imaju slična politička stajališta zbog čega je Fischer predložio da i dalje intenzivno surađuju te poboljšaju komunikaciju svih naših institucija posebice nakon što uđemo u EU.

Komentara 34

OB
-obrisani-
13:01 01.03.2012.

vidi vidi kako drzi yusipovica kad bude vidio ovo tadic naljutit ce se ali ce drug ivo ZAMP-injo i dalje klecati pred tadicem koji ce ga hrabriti \"TI TO MOZES\"

TO
Toni50
12:28 01.03.2012.

Predsjednik Jusipović sastao se s austrijskim kolegom Fušerom. Inače kada se sataje sa Tadićem u Vukovaru i li Dodigom u Vinkovcima onda nisu kolege nego drugovi !

KL
klanac
22:55 01.03.2012.

Zamp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije