Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska u plamenu

Još uvijek gori na rubnom dijelu sjevernog Velebita

požar Perković (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.08.2012.
u 08:22

Još uvijek gori ii otvoreni prostor uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica. Zbog požara je promet prugom bio zatvoren od 15.00 do 22.00 sati. Površina požara još uvijek nije procijenjena.

Još uvijek gori u mjestu Kistanje na rubnom dijelu Parka prirode Sjeverni Velebit, izvijestili su iz DUZS-a.

Požar otvorenog prostora dojavljen je 22. kolovoza i dalje se gasi, a tijekom petka u gašenju sudjelovali JVP-i Gospić i Senj, DVD-i Otočac, Pazarište, Perušić, DIP-ovi Split, Šibenik i Zadar, djelatnici Šumarije i Parka prirode Velebit s ukupno 60 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila, te protupožarni zračni traktori.

Jutros su ponovno u pomoć lokalnim vatrogasnim snagama upućeni su ponovno DIP Zadar, Šibenik i Split, a tijekom jutra uputit će se i dva zračna traktora te helikopter.

Vatrogasci imaju pune ruke posla i u ostalim krajevima. Na požarištu kod Komiže na otoku Visu tijekom noći se radilo na sanaciji. Opožareno je 40 ha borove šume.

Požar otvorenog prostora kod Podgrađa u kanjonu Cetine je pod kontrolom. U požaru je izgorjelo 8 ha borove šume.

I dalje je u tijeku gašenje požara na otvorenom prostoru kod mjesta Imotica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji- Opožareno je 50 ha makije i borove šume.

I dalje gori i otvoreni prostor uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica. Zbog požara je promet prugom bio zatvoren od 15.00 do 22.00 sati. Površina požara još uvijek nije procijenjena.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije