Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija na pruzi

Još se utvrđuje tko je odgovoran za pogibiju djevojčice u Kaštelima

'10.11.2012., Kastel Gomilica - Djevojcica smrtno stradala u naletu teretnog vlaka. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
11.11.2012.
u 15:25

Strojovođa nije bio pod utjecajem alkohola, vozio je kompoziciju od 15 cisterni kada je naletio na dijete.

Petogodišnja djevojčica poginula je igrajući se uz prugu u Kaštel Gomilici, kada je na nju naletio teretni vlak. Policija još uvijek ne zna okolnosti nesreće koja se dogodila u subotu oko 16 sati i 25 minuta.

Obavili su očevid i utvrdili kako je došlo do kontakta teretnog vlaka koji je vozio na relaciji Ogulin-Split i petogodišnjeg djeteta prilikom čega je dijete dobilo teške ozljede glave i noge. Hitno je prebačena u Klinički bolnički centar Split gdje su joj, sat vremena kasnije, liječnici konstatirali smrt.

Međutim, policija još nije rasvijetlila okolnosti pod kojima je vlak naletio na dijete pa Ana Čepić, iz Službe za odnose s javnosti PU Splitsko-dalmatinske ističe kako još uvijek nije moguće govoriti o nečijoj odgovornosti. Preglednost pruge na tom je dijelu loša, a da je strojovođa i ugledao djevojčicu teško bi uspio zaustaviti vlak, s obzirom da je u kompoziciji vozio 15-ak cisterni. Policija ga je alkotestirala. Nije bio pod utjecajem alkohola.

Djevojčica je živjela nedaleko od mjesta nesreće, u obiteljskoj kući. Bila je jedinica, u prosincu bi napunila šest godina. Mještani pričaju da se igrala u društvu druge djece, a navodno je uz tračnice skupljala kamenčiće kada ju je naišao vlak i bočno je udario. Državno odvjetništvo utvrdit će postoji li odgovornost roditelja.

Željezničke nesreće nisu rijetkost u Kaštelima. Naselja su se posljdnja dva desetljeća približila do pruge, vlakovi prolaze bukvalno uz kuće, a preglednost je na mnogim mjestima loša.

>>Sisak: Dijete podletjelo pod vlak desetak metara od kuće i poginulo

Komentara 3

DO
dogeatdog
17:08 11.11.2012.

Tužna priča. Djeteta više nema,a za roditelje je ovo neizmjerna tragedija. Moja iskrena sućut. Jasno je da na pruzi,i uz prugu, ne smije biti ništa što bi ometalo normalni prolazak vlaka. Kad god prelazim prugu nije mi dovoljno što je brklja podignuta već i pogledam lijevo i desno, opreza nikad dovoljno. Tko god se nađe na pruzi sam si je kriv, u ovom slučaju je odgovornost,nažalost , na roditeljima preminule djevojčice. I nikakva im dodatna kazna nije potrebna, to bi bilo previše. I za strojovođu je ovo strašan događaj,sigurno bi čovjek učinio sve da je mogao to izbjeći.

DU
Deleted user
17:13 11.11.2012.

Najtragicniji lik u ovoj drami je strojovodja koji -ni kriv ni duzan - ima na savjesti dijete! Ne razumijem kako su roditelji mogli dopustiti da se dijete bez nadzora igra vec i u samoj blizini pruge!!!!

OB
-obrisani-
20:15 11.11.2012.

Strojovođa nije bio pod utjecajem alkohola, vozio je kompoziciju od 15 cisterni kada je naletio na dijete. .. Kako to da je naleteo na dete? jer je srenu sa šina ? Najveću odgovornost snose roditelji. jer nisu naučili gde see dete sme igrati a gde nesme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije