Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržnice na sudu

Još se ne zna koliko je kvadrata Tržnice “utajeno”

trznica
Goran Kovačić/Pixsell
26.05.2011.
u 16:44

Tek bi se u nastavku, na jesen, mogla doznati točna površina koju su Tržnice bile dužne plaćati pa će se moći i izračunati kolika je šteta, ako jest, nastala

Unatoč ponovljenom zahtjevu Grada Rijeke da se na Trgovačkom sudu prekine postupak po njihovoj tužbi protiv Tržnica zbog “utajenih” kvadrata, jer se o istom vode upravni postupci, sud je prijedlog odbio. No, rasprava nije daleko odmakla. Tek bi se u nastavku,  na jesen, mogla doznati točna površina koju su Tržnice bile dužne plaćati pa će se moći i izračunati kolika je šteta, ako jest, nastala.

U ovom postupku, pokrenutom nakon što je policija prijavila gradonačelnika Vojka Obersnela i suradnike zbog sumnje u pogodovanje Tržnicama, čime su gradski proračun oštetili za 80 milijuna kuna, Obersnel traži od Tržnica 600 tisuća kuna neplaćene komunalne naknade i spomeničke rente od 2007. do kraja 2009. godine, odnosno izmaklu dobit jer su Tržnice neistinito prikazale površine koje koriste.

Tužena strana to opovrgava ne priznajući ni lanjsku, novu, izmjeru kvadrata jer im se ispostavljaju računi naknada za sve površine, a ne samo one koje zakupci koriste. Iz osječkog državnog odvjetništva, pak, još uvijek se čeka odluka o utemeljenosti policijskih sumnji u gospodarski kriminal u slučaju Tržnica. Na predmetu se, kažu, još radi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije