Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBAJU LI SE ZABRINUTI

Još jedna sumnjiva smrt bliskog Putinovog saveznika: Umro s tragovima 'gušenja'

Meeting of Russian Geographical Society board of trustees
Foto: SERGEI FADEICHEV/NEWSCOM
1/2
15.09.2022.
u 11:12

U osmrtnici koju je objavila Pravda stoji da je on bio "simbol novog nacionalnog novinarstva" i da je izgradio Pravdu u 'moćno carstvo'.

Nije lako u posljednje vrijeme biti saveznik Vladimira Putina. U posljednjih godinu dana zabilježen je neobičajno velik broj sumnjivih smrti ruskih bogataša, ali i direktora energetskih kompanija. Posljednji u nizu je glavni urednik ruskog državnog medija Pravda Vladimir Nikolajević Sungorkin (68) koji je navodno umro od srčanog udara.

Daily Mail piše kako je Sungorkin pokazivao 'znakove gušenja' kad je umro u srijedu.

Njegov kolega Leonid Zakharov ispričao je da je 68-godišnjak putovao prema Khabarovsku zajedno s njim i drugim kolegama kad se onesvijestio. Tvrdi da se Sungorkin počeo gušiti i da su ga izvukli na svježi zrak.  Zakharov tvrdi da ga nitko nije mogao spasiti te da je urednik jednog od najutjecajnijih ruskih medija preminuo pred njima, a doktor koji je prvi pregledao tijelo ustvrdio je da je riječ o srčanom udaru.

U osmrtnici koju je objavila Pravda stoji da je on bio "simbol novog nacionalnog novinarstva" i da je izgradio Pravdu u 'moćno carstvo'.

VIDEO: Medvedev zaprijetio Zelenskom: To je dječje zagrijavanje. Do kraja rata neće doći bez kapitulacije

Sumnjive okolnosti

Sungorkin je posljednji u dugom nizu Putinovih saveznika koji je preminuo u nerazjašnjenim okolnostima. Nedavno je umro direktor Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika Ivan Pečorin nakon što je 'pao' s broda u Vladivostoku. A koji tjedan prije  je preminuo predsjednik ruskog energetskog diva Lukoila Ravil Maganov (67). On je umro nakon navodnog pada s prozora bolnice u Moskvi.

Kao što smo pisali ranije,  pod misterioznim okolnostima pronađen je mrtav bivši najviši izvršni direktor Lukoila, milijarder Alexander Subbotin (43). Milijarder je tražio savjet šamana kako bi izliječio mamurluk, prema službenoj verziji događaja, ali njegova smrt došla je nakon smrti drugih tajkuna za koje su kritičari Putinova režima rekli da bi mogla biti ubojstva.

Oligarh, koji je posjedovao unosnu brodarsku tvrtku, navodno je liječen otrovom žabe krastače, a otrov mu je stavljen u posjekotinu na koži. Ubrzo nakon toga Subbotin je doživio srčani udar te je dobio tabletu za smirenje od biljke valerijane.

Ruski milijunaš Yuri Voronov kojeg se povezuje s  “Gazpromom” pronađen je mrtav 4. srpnja u bazenu svoje vile u luksuznom predgrađu Sankt Peterburga. Njegovo tijelo pronađeno je kako pluta u bazenu s prostrjelnom ranom u glavi, doku su na dnu bazena pronađene čahure.

Ubijeni članovi obitelji

Tijelo Sergeja Protosenja pronađeno u travnju u iznajmljenoj luksuznoj vili u Španjolskoj, dok su tijela njegove supruge i 18-godišnje kćeri pronađena u stanu s ubodnim ranama.

Španjolska policija koja je istraživala slučaj objavila je kako je njihova radna teorija da je riječ o ubojstvu-samoubojstvu, no sumnju na to je bacila bivša kompanija Novatek koja je odbacila te navode.

"Nažalost, u medijima su se pojavile špekulacije na ovu temu, ali mi smo uvjereni da one nisu povezane sa stvarnošću”, naveli su. A jedini preživjeli član obitelji Fedor kazao je kako ne zna što se dogodilo te noći, ali  kako zna da njegov otac "nije ozlijedio" njegovu majku i sestru.

Photo: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/Pixsell

Zaključano izvana

 

Vladislav Avajev (51) pronađen je mrtav s prostrjelnom ranom u svom stanu u Moskvi 18. travnja, zajedno sa suprugom i 13-godišnjom kćeri. Avajev je bio bivši potpredsjednik Gazprombanke, podružnice Gazproma. Stan Avajevih bio je zaključan iznutra, a istražitelji vjeruju da je 51-godišnjak pucao u svoju ženu i kćer nego što se ubio.

Ruski milijarder Vasilij Melnikov pronađen je mrtav u svom stanu u Nižnjem Novgorodu, izvijestili su ruski mediji u ožujku. On, njegova supruga i dva sina u dobi od 4 i 10 godina su nasmrt izbodeni nožem. Na licu mjesta pronađeni su noževi za koje se vjeruje da su oružje kojim su izvršena ubojstva. Policija je istraživala teoriju prema kojoj je da je Melnikov ubio svoju obitelj, a potom i sebe. Prema drugoj teoriji, Melnikov i obitelj su ubijeni nakon što se milijarder sukobio s bivšim poslovnim partnerom.

 

 

Melnikov je bio vlasnik kompanije za nabavku medicinske opreme “MedStom” koja je, prema ukrajinskim medijima, trpjela značajne financijske gubitke zbog zapadnih sankcija.

Teško pretučen prije smrti

 

 

Oligarh rođen u Ukrajini Mihail Watford pronađen je obješen u garaži svoje kuće u Surreyju u Engleskoj. Obogatio se na nafti i plinu, a početkom 2000-tih preselio se u Veliku Britaniju sa svojom suprugom. Britanska policija objavila je kako u ovom trenutku ne vjeruje da postoje sumnjive okolnosti slučaja.

Izvršni direktor Gazproma Aleksandar Tjuljakov (61) pronađen je 25. veljače mrtav u garaži stana u blizini Sankt Peterburga. Policija je objavila da je pokraj njegova tijela pronašla poruku o samoubojstvu.Tjuljakov je navodno bio teško pretučen prije smrti, prenijeli su pojedini ruski mediji.

 

 

Još jedan izvršni direktor "Gazproma" Leonid Šulman pronađen je mrtav u svojoj vikendici i to u siječnju ove godine, mjesec dana prije početka invazije. U oproštajnoj poruci koja je pronađena u blizini njegova tijela pisalo je kako ne želi biti "invalid i teret svojoj obitelji" te se žalio na nepodnošljive bolove u nozi, pisala je ruska Gazeta. Međutim, mediji su naveli kako policijski istražitelji dovode u pitanje autentičnost poruke jer si je Šulman mogao priuštiti kvalitetne lijekove protiv bolova.

 

VIDEO: Marin Miletić: 'Zar nas sve skupa nije sram?'

Komentara 14

Avatar Sidewinder
Sidewinder
14:34 15.09.2022.

Vladimir Putin je dokazani zločinac.

Avatar Trica
Trica
12:01 15.09.2022.

Kažu pretučen prije smrti !!! Pa ko mu je kriv kad nije htjeo dobrovoljno da se objesi 😂😂😂.

HO
Homophob
11:44 15.09.2022.

Smrtonosna bolestina ta Corona u raznim varijantama. Negdje cahure, drugdje vrtoglavica pa pad s 5 - 6 kata. Sve nove neotkrivene varijante za koje nema cjepiva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije