Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na tragu tamne materije
Povratak na članak

Još jedan korak hrvatskih znanstvenika u potrazi za velikom tajnom svemira

Skupina hrvatskih znanstvenika s kolegama na Kanarima teleskopima MAGIC tražila je gamazrake koje bi mogle potjecati od čestica tamne materije

Komentari 1

LU
luftbrenzzer
10:26 12.02.2023.

Materija naravno nije "tamna" već ju znanstvenici ne mogu opažati pa im je kao slijepcioma sve tamno. Zato je malo bedasto pretpostavljenu materiju nazivati tamnom samo zato jer nemaju osjetila za opažanje tog fenomena. Ispravnije bi bilo reći nepoznata..., nevidljhiva ...pretpstavljena..., i sl. Ne vidi se ni električna energija pa je nitko ne naziva tamnom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.