Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hashim Thaci

'Još ima prostora za postizanje sporazuma Prištine i Beograda'

hashim thaçi,hašim tači,hashim thaci
Reuters/PIXSELL
12.04.2013.
u 14:38

Thaci drži kako Sbija dramatizira i to isključivo za srpsku javnost te da valja krenuti dalje jer "ne može Srbija držati kao taoce europsku budućnost Kosova, regije i investicije EU u regiji".

Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je za Radio Slobodna Europa, a prenose mediji u Srbiji, kako još ima prostora za postizanje sporazuma Priština-Beograd unatoč beogardskom odbijanju od prije nekoliko dana i dodao kako Srbija želi dramatizirati što je i učinila u Beogradu, ali i za razgovora kod Catherine Ashton.

On drži kako je to isključivo za srpsku javnost te da valja krenuti dalje jer \"ne može Srbija držati kao taoce europsku budućnost Kosova, regije i investicije EU u regiji\".

- To se neće dozvoliti. Ako Srbija odbije sporazum, Kosovo će nastaviti gledati na europsku perspektivu, a Beograd će ostati iza nas svojom krivicom, zbog neodgovornost i zbog logike mentaliteta iz prošlosti koji je prouzročio ratove u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, te tešku krizu u Srbiji - rekao je Thaci.

S druge strane, srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas kako Srbija traži poboljšanje dogovora s Prištinom u nekim ključnim područjima i da će se o tome razgovarati narednih dana te da je posjet Catherine Ashton regiji 17. travnja ranije najavljen, ali za sada nema službene potvrde.

>>\'Nikolićev govor poluistina i propagande bilo je mučno slušati\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije