Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maturanti čekaju rezultate

Još desetak dana do rezultata mature, otkriveno što će biti sa šestero ulovljenih s mobitelom

Karlovac: Oko 800 veselih maturanata tradicionalno su prodefilirali središtem grada
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
03.07.2021.
u 19:58

Svim ovogodišnjim ispitima državne mature pristupilo je ukupno 31.779 maturanata

Ovogodišnjih 31.779 pristupnika državne mature broji još desetak dana do objave prvih rezultata ispita kojima su pristupili u prvom roku. Iako se dva od tri obveznih ispita još uvijek ocjenjuju, u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, poručuju kako su s ovogodišnjom provedbom i više nego zadovoljni.

- Sve je prošlo bez ikakvih problema koji bi na bilo koji način kompromitirali državnu maturu - dakle nije bilo ranije otvorenih ispita, nije bilo krivo pakiranih ni ukradenih ispita. S te strane sve je prošlo u najboljem redu - kazao je v. d. ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović.

Ipak, i u ovogodišnjoj generaciji učenika neki su se pokušali poslužiti malverzacijama kako bi ostvarili što bolji rezultat - no koliko je točno bilo onih koji su se okrenuli nekorektnim potezima na ispitima još uvijek nije poznato.

- Prepisivanja je zasigurno bilo, o točnom broju očitovat će se povjerenstvo. Ono što je za sada poznato jest da se na razini cijele zemlje za vrijeme pisanja ispita državne mature oduzelo šest mobitela. Četvero pristupnika mobitele je koristilo prilikom pisanja eseja, a po jedan pristupnik mobitelom se koristio na ispitu matematike i engleskog - kazao je za Večernji list Filipović. Oni koji su uhvaćeni s mobitelima bit će kažnjeni poništavanjem ispita.

Nakon objave prvih rezultata, maturanti mogu do 16. srpnja uložiti prigovor uoče li da im na ispitu nisu priznati bodovi ili smatraju da imaju osnove za prigovor, a 21. srpnja u sustavu će biti objavljeni konačni rezultati ovogodišnjih ispita državne mature na temelju kojih će budući studenti već znati jesu li u konačnici upisali i željene fakultete i formalno završili srednjoškolsko obrazovanje. 

VIDEO Veliki uspjeh europskih aktivista: Došao kraj uzgoju životinja u kavezima


 
Ključne riječi

Komentara 1

FA
fajlpz
23:03 03.07.2021.

Glavno da svi upišu fakultete a radit će neko drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije