Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Još danas uživamo u suncu, a onda slijedi promjena vremena i zahlađenje

Slavonski Brod: Sunce i gotovo proljetne temperature napunile terase kafi?a i slasti?arnica
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/7
08.01.2023.
u 13:27

Na kopnu će puhati umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverac. Na moru će jako jugo okrenuti na jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i buru

Današnji je dan pretežito promjenjiv i oblačan. Mjestimična i povremena kiša pada većinom u gorju i na sjevernom Jadranu, a moguća je i u Dalmaciji. U sjevernim i istočnim kopnenim krajevima griju dulja sunčana razdoblja i uglavnom je suho. Puše umjeren jugozapadnjak, u gorju i sjeverozapadnim predjelima lokalno i jak, a na moru južni vjetar i jugo. Najviša temperatura između 11 i 16 °C.

Sutra nas pak očekuje pretežno oblačan dan uz povremenu kišu, osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prijepodne na istoku uglavnom bez kiše. Navečer u višem gorju očekuju se susnježica i snijeg.

Na kopnu će puhati umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverac. Na moru će jako jugo okrenuti na jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i buru. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, najviša između 10 i 15 °C, prognozira DHMZ.

U ostatku tjedna očekuje nas zahlađenje. U kopnenim će krajevima noćna temperatura padati ispod nule, no dnevne će ostati u plusu. Moguća kiša i susnježica u utorak i četvrtak. Na istoku zemlje temperature ne bi trebale previše pasti, a dok će u ostatku kontinentalne Hrvatske biti oblačno, Slavonija bi u srijedu i petak mogla dobiti i malo sunca.

Na sjeveru Jadrana od utorka pretežno oblačno, ali bez kiše i bez jačeg vjetra. Dnevne temperature uglavnom između 5 i 10 stupnjeva, noćne nešto niže. Na jugu Jadrana očekuje se promjenjivo i vjetrovito vrijeme s mogućnom kišom u četvrtak, te sunčanim periodom u petak.

VIDEO Granični prijelaz Tovarnik na kojem se stvaraju kilometarske gužve pri ulasku u Hrvatsku

Komentara 2

KA
kažemja
15:32 08.01.2023.

Zahlađenje sa +15 na +10.

MO
modovisisajteMaraschino
13:44 08.01.2023.

naslovi kao da će biti -10

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije