Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'strašno je frustriran'
Povratak na članak

Johnson obećava Brexit do siječnja, a laburisti rješenje u roku od šest mjeseci

Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo je izići iz EU-a 31. listopada, no britanski parlament tražio je da se to odgodi do 31. siječnja, što je EU i prihvatio, uz mogućnost da se Brexit dogodi i ranije ako britanski parlament u međuvremenu ratificira sporazum o razdruživanju.

Komentari 5

CR
crocro
06:47 01.11.2019.

Sve ovo vrijeme ističem da je novi referendum ključ svega. Prošli referendum je proveden naprasno, brzo i bez puno vremena da se mladež i ostalo građanstvo uputi u posljedice izlaska iz EU, dapače i ono malo vremena do referenduma upućivali su javnost u sve pozitivne strane razdruživanja. Narod je bio u nedoumici i neznanju što učiniti i zato se dogodila vrlo tijesna pobjeda zagovornika Brexita a što je poslije rezultirtalo pobunama i nemirima i protivljenju načinu provođenja referenduma. Referendum je formalno bio legitiman ali nepravedan jer se narod nije stigao upoznati što nosi referendum pozitivno a što negativno pa da onda to bude prijelomnica za ili protiv. Ukoliko sada premijer dobije izbore na svoju stranu i provede Brexit kako je zamislio, to opet može rezultirati brzim nemirima na ulicama jer bi građani bili zakinuti bez prava da sami odluče. U slučaju pobjede vođe laburista, isti će zaustaviti Brexit i narodu dati priliku ponavljanja referenduma što bi bilo i najbolje rješenje i više nitko ne bi smio postavljati pitanja izlaska ili ostanka u EU. Ponuditi novi referendum bilo bi vrlo mudro i pametno, jer na leđima imaju Škotsku i dr. iako nije isključeno da bi se izlaskom UK iz EU, potaknula Škotska na samostalnost ili ulazak u EU. Sve to znači da bi novi, konačni i pravedan referendum donio najbolje rješenje za cijelo UK.

VL
OO
oo8787
18:03 01.11.2019.

Mi bi također trebali izaći iz EU-a

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.