Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI PREDSJEDNIČKI KANDIDAT
Povratak na članak

Joe Biden kao 37-godišnji senator bio je na sprovodu Edvardu Kardelju

Dok su Harriman i Tito razgovarali o hladnom ratu i Staljinu, mladi je senator samo slušao. Harriman bi mu se povremeno okrenuo i rekao: Reci što mladi ljudi misle, Joe

Komentari 12

ZM
zmik
06:54 01.09.2020.

Znaju li u VL-u i na HTV-u da se u Hrvatskoj neće glasati za američkog predsjednika kad su se toliko uključili u kampanju protiv Trumpa?

VL
DU
Deleted user
02:10 01.09.2020.

nasi ljevicari kontaminirani jugonostalgijom su u nirvani...lol

VL
Avatar 404_ZLO
404_ZLO
00:17 01.09.2020.

Tko je bio Edvard Kardelj?

VL
IB
iva.begovic
07:01 01.09.2020.

Trump je manje zlo od vlasti demokrata. Nije mi moguće procijeniti koliko to vrijedi za unutarnju politiku USA ali za ostale države u svijetu gotovo sam sigurna da je bolje da Biden ne postane predsjednik. Demokrat u Bijeloj kući toto je opasnost za svijetski mir i garanacija širenja korupcije, diktature pa i ratova u državama nerazvijene demokracije (npr. na Balkanu).

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
07:28 01.09.2020.

Kardelj je uništavao Tita godinama..Hteo je da zemlju polako prevede u truli kapitalizam..Tu je i nastradala Milka Planinc zbog njegovih reformi..Slovenac Edvard i Zagorac Joža...su upravljali Jugoslavijom iz velelepnih vila u Ljubljani i Brijunima...rasturajuci Jugu sve više i više... 10 godina posle smrti jednog od najvećih masona Tita, Kardelj je preuzeo masonsku lozu..Ante Marković je hteo da podigne zemlju i ojača prešavši polako u drugačije uređenje i za to je molio Evropsku zajednicu za kredit od 5mlrd Maraka. Naravno nikom nije bilo u interesu da osnaži zemlju koja je u tom trenutku imala nacionalni per capita kao Španija, Portugalija, Grcka,Italija, a daleko iznad danasnjih srednjoevropskih zemalja..Cela Tuga je bila zadužena kod MMF oko 22 mlrd dolara..A sada sve ukupno oko 130mlrd dolara...Napredno...

VL
MA
Marsijanac
01:22 01.09.2020.

Kardelj je bio Zidov...

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
08:58 01.09.2020.

Kardelj je bio poznat po tome što se cijeli život panično bojao Rusa. Zato je i usmjeravao Jugoslaviju prema Zapadu, kreirao labavu konfederaciju, uveo de facto tržišnu privredu i napravio Zakon o udruženom radu, koji u usporedbi s današnjim Zakonom o radu, izgleda kao svemirski brod.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.