Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ FRANAK

Jesu li banke prekršile Kodeks koji su potpisale 2000. godine?

švicarci
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
09.02.2015.
u 19:18

Banke su se u kodeksu obvezale da će sve informacije prema klijentu biti potpune i pravodobne

Jesu li banke u postupanju s dužnicima u švicarskim francima prekršile Kodeks dobre bankovne prakse koji su potpisale 2000. godine? HRT donosi kako bi taj dokument za Udrugu Franak mogao biti jedan od ključnih u dokazivanju na sudu da su ih banke prevarile izdavanjem kredita u švicarskim francima.

Banke su se u kodeksu obvezale da će sve informacije prema klijentu biti potpune i pravodobne. U Udruzi Franak pitaju zašto im onda nisu ponudile osiguranje za visokorizične kredite?

Na upit jesu li banke kršile zakon iz HNB-a, odgovorili su da je riječ o povjerljivim informacijama. Iz HUB-a su pak priopćili da u slučaju valutne klauzule kreditni rizik preuzima klijent.

>> Ubio se 20. čovjek u BiH koji je imao kredit u švicarskim francima

>> Novi tečaj 'švicaraca': Franak i dalje raste!

Komentara 12

DU
Deleted user
20:19 09.02.2015.

Jesu!

KO
kojesta
21:51 09.02.2015.

pogledajte malo n aokolo, kakvo rijesenje napr. nudi vki - udruga za informaciju konsumenata u austriji. pravna zastita, odjeli izmirenja s bankama. banke prihvacaju ta rijesenja. zasto bas sve u hr. i na balkanu ide u krivom smjeru?

DU
Deleted user
19:34 09.02.2015.

Openheimer 2= zaposlenik banke na prekovremenom. Ha ha ha... Ti bas znas da nam banke nisu nesto presutjele?! Naravno da jesu. Dokaz? Nakon 6 god krize one u plusu 20 milijardi kuna, a gradjani toliko u minusu!! Ma jadne bankice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije