Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Jerko Rošin: Za HDZ je šteta što Sanader više nije u stranci

\'27.07.2009., Zagreb - Jerko Rosin i general Kresimir Cosic u Saboru na izglasavanju rebalanska proracuna. Photo: Miso Lisanin/Vecernji list\'
Arhivska fotografija
Autor
Ivanka Toma
21.11.2010.
u 15:41

Eskalacija sukoba na relaciji Sanader – HDZ štetna je za obje strane, rekao je Rošin.

Splitski arhitekt Jerko Rošin, najbolji prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera, tvrdi da je eskalacija sukoba na relaciji Sanader – HDZ štetna za obje strane, a pritom ističe da smatra kako su grube optužbe koje su javno izrečene uglavnom posljedica gubitka samokontrole. Takav Rošinov nastup u emisiji Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića gledatelja se dojmio kao potez kojemu je cilj prenošenje Sanaderove poruke bivšoj stranci da bi bilo dobro spustiti loptu.

Za Vladimira Šeksa, koji je prije nekoliko dana za bivšeg premijera rekao da je moralno dno dna, Rošin je izjavio da je pametan, intelektualac i da mu je ružna izjava o Sanaderu vjerojatno izletjela. Kaže da ovakve optužbe ne opravdava, ali pokušava razumjeti zašto su se dogodile.

– Ostajem lojalan Ivi Sanaderu kao osobi, ali ostajem lojalan i HDZ-u – rekao je Rošin navodeći da on vjeruje svome prijatelju Sanaderu kako je čist, te da nema istine u pričama o kriminalu za koji se Sanadera optužuje u medijima. Dodao je da vjeruje kako nitko ne može dokazati teze o korupciji koje se vezuju uz bivšeg premijera.

 – Ne vjerujem ni kada se priča da će Sanader završiti u pritvoru – kaže njegov prijatelj i dodaje da je šteta za HDZ da Sanader više nije u toj stranci, tim prije jer je upravo pod njegovim vodstvom ta stranka dva puta osvojila vlast.

Dojmljive su bile i Rošinove tvrdnje da ne zna koliki profit ostvaruje, kao i da je imao ekonomske štete od ulaska u HDZ. Tvrdi, naime, da od kada je sa Sanaderom i u HDZ-u nije sklopio ni jedan veći posao, a da je bez toga posljednjih pet-šest godina mogao jako dobro poslovati.

Komentara 86

PG
praseca gripa
17:17 21.11.2010.

Napokon glas razuma! Znaci ,ima jos razumnih ljudi na politickoj sceni i nije sve bas tako beznadno.

MI
mica1111
18:38 21.11.2010.

...a dragi moj vidimškoj...a što ćeš rušit proračun...nemaš niš od toga...para nema,kad bi ih bilo,lako bi se rasporedili... ...ovaj čovjek je previše pametan,da bi se navukao na tanak led po Stankovićevom hodogramu...

MR
mravac
21:00 21.11.2010.

Za HDZ je velika sreća Što ima Mamića koji je otplesao u tajicama piruetu baleta nepogrešivo. Čisto da ne povjeruješ šta taj čovjek je u stanju napraviti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije