Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jerko Rošin:

'Drago mi je da će moj prijatelj moći izaći van. I sada sam spreman jamčiti za njega'

za sanadera
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
02.10.2015.
u 12:15

Očekivao sam ovakvu odluku, rekao je Luka Bebić

Vrhovni sud u cijelosti je ukinuo nepravomoćnu presudu u aferi Fimi media, a Ivi Sanaderu određen je novi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, koji mu je zamijenjen jamčevinom od 12,4 milijuna kuna. Drugim riječima, bivšem premijeru određena je istovjetna jamčevina kakva mu je već bila određena u predmetu Fimi media.

No kako mu je to jamstvo vraćeno, odnosno nije položeno na račun zagrebačkog Županijskog suda, on iz Remetinca neće izaći dok ponovo ne skupi 12,4 milijuna kuna i ne uplati ih na račun suda. Uostalom, i zadnji put su milijune za jamčevinu prikupili njegovi prijatelji i poznanici Luka Bebić, Jerko Rošin, Božidar Šikić...

Luka Bebić je jedan od rijetkih prijatelja Ive Sanadera koji je ostao uz njega kada mu je bilo najteže. Razumljivo je da je sretan i zadovoljan zbog ove odluke, ali nije želio ulaziti u detalje.

Očekivao sam ovakvu odluku - rekao je Bebić dodajući da o cijeloj ovoj problematici vezanoj uz Sanadera iznosi načelan stav. Bebić kaže da će pomoći koliko može u prikupljanju jamčevine.

- Drago mi je da će moj prijatelj Ivo Sanader moći izaći van i uhvatiti malo zraka. Nisam ovo očekivao, odnosno bio sam spreman na sve jer se pokazalo da je kod nas sve moguće. Prvi put sam jamčio za njega, a i sada sam spreman  - rekao je Jerko Rošin.

Božidar Šikić, direktor NK Lokomotiva, koji je jednom već jamčio za Sanadera, nasmijao se kad smo ga pitali – biste li opet pomogli bivšemu premijeru?

– Da, deset milijuna ću dati, a ostali neka skupe još 2,4 – kroz smijeh odgovara Šikić.

Sad ozbiljno: što ako vam se Sanaderova obrana opet obrati za pomoć?

Bumo vidli, ne isključujem mogućnost da opet pomognem. Tko zna, možda će Sanader jednoga dana opet biti premijer – dodao je Šikić.

Pokušali smo dobiti komentar i od predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića, ali on se za sada suzdržao od komentara. Voljan je komentirati odluku Vrhovnog suda kada se vrati iz inozemstva. Ništa rječitija nije bila ni Nevenka Jurak koja je bila optužena u procesu Fimi medija. Ljubazno nas je uputila na svoje odvjetnike jer ona iz razumljivih razloga nije željela komentirati novu situaciju. Samo je rekla da je jako zadovoljna odlukom.

>> Puštanje Ive Sanadera na slobodu najbolji je dar za kampanju Zorana Milanovića

>> Milanović: Vi biste sada htjeli da ja to napadnem, ali ja to neću jer nisam dio tog svijeta

Komentara 10

Avatar petrolio
petrolio
14:24 02.10.2015.

puno je toga ostalo sporno, npr. gdje je tih navodnih 5 mil.EUR mita koje je ježić trebao predati kao dokaz protiv sanadera? sve je to nešto rekla kazala, a dokaza baš i nema???

ZO
zoom
14:22 02.10.2015.

svatko je nevin dok mu se drugačije ne utvrdi pravomoćnom sudskom odlukom pa tako i sanader...neka sudstvo odradi novi postupak kako ne bi bilo sumnje na kraju samog procesa

DU
Deleted user
15:01 02.10.2015.

Nisi baš pametan jako..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije