Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRANIČENI LETOVI IZ RUSIJE

Rusija odbila 34 napada dronovima: Gađali naftne rafinerije, došli su i do Moskve

Aftermath of missile attack on Belgorod
Foto: GOVERNOR OF BELGOROD REGION/REUT
1/5
Autori: vecernji.hr, Hina
17.03.2024.
u 13:52

Agencija Reuters prenijela je da su moskovske zračne luke Domodedovo, Vnukovo i Žukovski uvele u nedjelju ujutro ograničenja letova iz sigurnosnih razloga, pozivajući se na rusku državnu službu za nadzor zrakoplovstva

Ukrajina je u nedjelju, posljednjeg dana ruskih izbora, lansirala desetke bespilotnih letjelica na okupirana područja i Rusiju, uključujući i glasačko mjesto u regiji Zaporižja i Moskvu, gdje su ograničeni letovi iz tri zračne luke, rekli su ruski dužnosnici. Osim toga, vlasti regije Krasnodar izvijestile su o novom napadu ukrajinskim dronovima koji je izazvao požar u rafineriji Slavjansk u južnoj Rusiji i smrt jedne osobe.

Općinski kulturni centar u gradiću Kamjanka-Dniprovska zapalio se nakon napada, napisao je ruski političar Vladimir Rogov, predsjednik pokreta "Mi smo s Rusijom", na Telegram kanalu, a prenosi njemačka agencija dpa. Civilna zaštita nije mogla započeti s gašenjem požara jer su napadi dronovima trajali. Žrtava nije bilo.

Rusija je tijekom noći odbila ukupno 34 ukrajinska napada dronovima, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane, uključujući 16 samo u regiji Krasnodar na jugu zemlje. Tamo je napadnuta rafinerija nafte. Jedan je požar brzo ugašen, a radnici su evakuirani, ali je jedna osoba umrla od srčanog udara.

Napadi bespilotnim letjelicama na rafinerije i energetske objekte intenzivirali su se ovaj tjedan, potencijalno u korelaciji s predsjedničkim izborima koji bi trebali dovesti do očekivanog reizbora Vladimira Putina. “Požar na području rafinerije nafte u Slavjansku potpuno je ugašen. Jedna osoba umrla je tijekom napada, a vjerojatni uzrok je srčani udar", izvjestile su mjesne vlasti u obližnjem Krasnodaru.

POVEZANI ČLANCI:

U subotu je nakon napada dronovima zapaljena rafinerija u Samari, oko tisuću km od ukrajinske granice. Rafinerija nafte također je bila na meti dronova u srijedu u Rjazanu, oko 200 km jugoistočno od Moskve. Nekoliko dronova oboreno je u nedjelju ujutro iznad Moskve, kazao je gradonačelnik Sergej Sobjanjin. 

Vojska je rekla da je srušila dronove u Belgorodu, ruskom gradu koji graniči s Ukrajinom na jugu. Gađan je već treći dan zaredom. Druge lokacije na kojima su dronovi oboreni su Kaluga i Kursk, rekla je vojska. U Belgorodu je desetak stambenih četvrti ostalo bez struje zbog napada, prema regionalnom guverneru Vjačeslavu Gladkovu. Oštećene su zgrade i plinovod. Na regiju Brijansk ispaljena je balistička raketa. Promet preko mosta za Krim prekinut je.

U Moskvi su dvije bespilotne letjelice ciljale četvrt Domodedovo, gdje se nalazi aerodrom, napisao je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegram kanalu. Jedan dron srušen je u okrugu Ramenskoje, a drugi u okrugu Stupino. Nema izvještaja o ozlijeđenima ili šteti. Informaciju nije bilo moguće neovisno provjeriti. Rusija često samo izvještava o navodnim uspjesima vlastite protuzračne obrane od napada ukrajinskih bespilotnih letjelica.

Agencija Reuters prenijela je da su moskovske zračne luke Domodedovo, Vnukovo i Žukovski uvele u nedjelju ujutro ograničenja letova iz sigurnosnih razloga, pozivajući se na rusku državnu službu za nadzor zrakoplovstva. Agencija prenosi da je u nedjelju u blizini Moskve srušeno ukupno pet ukrajinskih dronova.

POVEZANI ČLANCI:

Posljednjih tjedana Ukrajina sve više gađa ruske tvornice i objekte bespilotnim letjelicama kako bi poremetila opskrbu napadačkih snaga. U ruskim zračnim napadima tijekom noći oštećeni su poljoprivredni pogoni i uništeno nekoliko industrijskih zgrada u crnomorskoj luci Odesi, priopćile su u nedjelju ukrajinske snage.

Rusija je lansirala 16 bespilotnih letjelica i sedam projektila, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Iznad regije Odese uništeno je 14 dronova. Protuzračne snage su priopćile da su rakete gađale ukrajinske regije Harkiv, Donjeck i Černjihiv.

GALERIJA Izbori u Rusiji

Aftermath of missile attack on Belgorod
1/22
Ključne riječi

Komentara 15

OG
ogopogo
21:59 17.03.2024.

Nadam se, makar, da su dronovi euro6 norma, kad nas vec pozar u rafineriji gura u ekolosku krizu😱

FU
Fusnota
18:04 17.03.2024.

>Ruski propagandista je uvjeren da kremalj vodi sveti rat u >Ukrajini. dok sa drzge strane ukrajinsku obranu nazuva terorističkim djelom , dno dna U M A

ID
Ivo_didin
15:27 17.03.2024.

Demokratski izbori s jednim jedinim kandidatom! Topli bratski pozdravi i srdačne čestitke na velikom izbornom uspjehu stižu iz Sjeverne Koreje, Kine, Irana, Sirije i Bjelorusije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije