Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na određeno vrijeme

Jedna od posljednjih odluka Čavlović Smiljanec: Porezna zapošljava 12 radnika!

Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
09.05.2014.
u 10:57

U svih 12 natječaja traže se zaposlenici koji će zamijeniti "dulje odsutne službenice", a ugovori će biti sklopljeni na određeno vrijeme. Potencijalni kandidati za zapošljavanje u Poreznoj upravi mogu se javiti na natječaj do 15. svibnja.

Jedna od posljednjih odluka bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec bilo je raspisivanje natječaja za zapošljavanje 12 ljudi u ispostavama u Zagrebu.

Na internetskim stranicama Porezne uprave prije dva dana objavljen je oglas za zapošljavanje na određeno vrijeme za 12 zaposlenika u različitim ispostavama Područnog ureda Zagreb. Oglas je 29. travnja, dan prije nego je objavila da podnosi neopozivu ostavku, potpisala bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

Prijave se primaju do 15. svibnja

U svih 12 natječaja traže se zaposlenici koji će zamijeniti "dulje odsutne službenice", a ugovori će biti sklopljeni na određeno vrijeme. Potencijalni kandidati za zapošljavanje u Poreznoj upravi mogu se javiti na natječaj do 15. svibnja.

Porezna navodi da se na oglas mogu javiti osobe oba spola, obvezan probni rok je dva mjeseca, dok u obzir dolaze i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit s time da ga moraju položiti najkasnije šest mjeseci od isteka probnog roka.

USKOK otvorio istragu, Čavlović Smiljanec podnijela ostavku

Na dan kada je raspisala natječaj za zapošljavanje 12 radnika, u medijima je objavljeno da je USKOK u povodu policijske kaznene prijave donio rješenje o otvaranju istrage protiv ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec. Nju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo trgovanja utjecajem i to tako što je zaustavila ovrhu osječkog OLT-a u vlasništvu Željka Biloša. Iz USKOK-a tvrde kako se u toj osječkoj tvrtki propustilo ovršiti 10,5 milijuna kuna, čime je proračun oštećen za najmanje 11,88 milijuna kuna.

Nakon objave te vijesti, Čavlović Smiljanec kazala je da ne poznaje Biloša i da nema veze sa svime za što je se optužuje. Na izvanrednoj konferenciji za medije 30. travnja podnijela je ostavku i naglasila da joj je posao u Poreznoj upravi posljednjih mjeseci bio "iznimno težak zbog stalnih podmetanja i opstrukcije koji su dolazili od pojedinaca iz Ministarstva financija".

–  Unatoč svemu, nisam očekivala da će ići toliko daleko da me pokušaju diskriminirati za radnje koje nisam počinila i dovesti me u vezu s ljudima za koje se vežu razne afere. U takvim uvjetima ja ne mogu kvalitetno i odgovorno obavljati posao ravnateljice Porezne uprave – rekla je Čavlović Smiljanec koja nije željela navesti konkretna imena osoba koje su opstruirale njezin rad.

>>Šefica Porezne dala ostavku: 'Podmetali su mi i opstruirali me'

>>Vlada razriješila Čavlović Smiljanec, privremeni ravnatelj Porezne Josip Lozančić

Komentara 9

Avatar navijač
navijač
11:12 09.05.2014.

Više nego jasna stvar je da su SDP. ovi dužnosnici pozapošljavali svoje žene,djecu ili ljubavnice na ta mjesta da bi za tim odmah otišli na duuuuga bolovanja i primali plaće,a ovi bi ih sad trebali mjenjati.

Avatar Carrera
Carrera
11:08 09.05.2014.

jadna nam majka kad nam državu vode zamjenici zamjenika,,,nije ni čudo što je svugdje raspad sistema

Avatar tituš
tituš
11:03 09.05.2014.

Zašto ste svi unaprijed protiv zapošljavanja??? Uskoro kad se makne ova nesposobna i ideološki zastranjena vlast, biti će posla za nove ljude koliko volite. Treba samo proširiti i povećati kapacitete zatvora, jer se očekuje plima novih stanara pripadnika ove vlade i vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije