Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isusovačka knjižnica
Povratak na članak

Jedinstvena zbirka alkemijskih knjiga čeka znanstvenike

Neprocjenjivo: U knjižnici ima oko 400 tisuća knjiga, a neke su jedinstvene u svijetu

Komentari 2

RA
rasimcanaj
18:26 24.09.2012.

Jedinstvena zbirka alkemijskih knjiga čeka znanstvenike >>>>> Alkemija = unutrasnja kemija.Nema toga sto mi mozemo uciniti bez korespondirajuce kemijske reakcije, kojih je preko 100,000 svake sekunde.

VL
RA
rasimcanaj
18:30 24.09.2012.

Knjižnica ima i najveću dosad otkrivenu zbirku alkemijskih tekstova. Dragocjena je jer je takvih zbirki malo. Naime, alkemijski priručnici držali su se u laboratorijima, a alkemičari bi ih često uništavali nakon izvođenja eksperimenata, točnije palili. Mnogi zapisi i knjige alkemičara spaljivani su na lomačama zajedno s alkemičarima. >>> Alkemicari si isto tako bili odlicni kemicari. Alkemija se moze razumjeti samo ako covjek shvati alegoricnu terminologiju i tu nadoda iskustvene metode.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.