Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA HORVAT VUKOVIĆ
Povratak na članak

'Jedina posljedica zabrane pobačaja može biti besmislen gubitak života, a institucionalni priziv savjesti i dalje je nedirnut'

Pobačaj je činjenica koja se može minimizirati, ali ne i posve ukloniti. Institucionalni priziv savjesti i dalje je nedirnut, čekamo valjda međunarodnu bukvicu. A SAD je opomena kamo vode alijanse populističkih platformi i vjerskog fundamentalizma, poručuje profesorica Ana Horvat Vuković.

Komentari 11

ST
stefj
19:48 23.08.2022.

Priziv savjeti je isto nečije pravo, baš kao i abortus prema zakonskim odredbama. Poziv na ukidanje priziva savjesti je zapravo čisti fašizam...

VL
DU
Deleted user
19:35 23.08.2022.

Abortus je majčino ubojstvo vlastitog bespomoćnog djeteta učinjenog od strane pokvarenog nemoralnog doktora. To je jedina znanstvena činjenica. Jer znanstvena je dokazano da život počinje začećem.

VL
GO
goran2hr
19:33 23.08.2022.

Specijalistica za "priziv savjesti", koja se zapravo protivi prizivu savjesti?! Trebalo bi uvesti zabranu pobačaja, uz iznimke (silovanje, medicinski razlozi). A one koje su baš ustrajne u toj nakani, pa nisu ni Srbija ni Bosna baš tako daleko...

VL
PD
plavi-devet
20:33 23.08.2022.

Boze koji ste vi kreteni...

VL
SL
slavenZadravec
21:11 23.08.2022.

Osnovno pitanje je da li bi fetus koji se nalazi unutar tijela žene, hrani se i diše pomoću tog tijela tj postoji jedino zbog tog tijela trebao imati prava koja su iznad prava žene čije je to tijelo da odlučuje o tom istom tijelu.

VL
PR
prokurator
22:39 23.08.2022.

tko o čemu, srednjevjekovne nacije o srednjevjekovnim temama...

VL
DO
DomagojMarić
20:40 23.08.2022.

Učenje djece o homosekusanosti je zabranjeno u Bibliji. Ili se varam?

VL
MA
Majelte
21:28 23.08.2022.

Ne znam kako je ovo još uvijek tema. Je li profesorica prisustvovala pobačaju ili ga izvrśila na nekome pa može reći kakav je to doživljaj? Ili misli da je trudnoća bolest koju su ginekolozi obvezni "liječiti" odstranjivanjem formiranih udova? Kad govori o "gubitku života" naravno ne misli na gubitak života nerođenih jer oni nemaju život. Zašto ih ne tretira kao živa bića i kad ta bića postaju djeca to vjetojatno ne može objasniti. Uglavno bila bi samljevena u bilo kakvoj ozbiljnoj debati. Laku noć.

VL
BU
burza
20:33 23.08.2022.

Educirajte djecu a ne samo trubiti o pravu.Od skolske dobi uciti sve o zastiti da se svede to zlo na minimum

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.