Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO UOBIČAJENE SIMPTOME

Smrt dječaka (11) u Zaraznoj: Bolovao je svega 30-ak sati

Zagreb: Zbog rijetkih komplikacija od korone preminuo jedanaestogodišnji dječak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
21.01.2022.
u 21:10

Prof. Tešović nije htio nagađati o uzroku smrti djeteta, već je kazao da će se to vidjeti na obdukciji

Jedanaestogodišnji dječak iz Zagreba preminuo je danas ujutro u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, potvrdio nam je prof. Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece u Infektivnoj.

Dječak je primljen u bolnicu dan prije s uobičajenim simptomima COVID-19, koji su se kod njega pojavili samo dan prije – a riječ je o glavobolji, grlobolji, visokoj temperaturi, slabosti. Bolovao je svega 30-ak sati.

Prof. Tešović nije htio nagađati o uzroku smrti djeteta, već je kazao da će se to vidjeti na obdukciji.

Kako doznajemo, dječak se bavio sportom. Njegovi prijatelji i susjedstvo u zapadnom dijelu grada šokirani su ovom tragedijom, potreseni su nastavnici u njegovoj školi, a njegovom 5. razredu, kao i ostaloj djeci, škola je ponudila psihološku pomoć. Iz škole su postupili prema napucima kriznog stožera resornog Ministarstva i sve poznate informacije podijelila s roditeljima i s djecom, no potom su postali meta nekoliko uznemirujućih poziva i mailova u kojima ih optužuju da skrivaju ili prejudiciraju uzrok smrti.

Do petka je u 24 sata službeno zabilježeno 11.114 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 35 osoba je preminulo. Testirane su 21.253 osobe, što znači da je 52 posto testiranih PCR testovima bilo pozitivno.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” apelira na sve građane Zagreba da svoj termin za PCR testiranje obavezno otkažu ako iz bilo kojeg razloga ne mogu doći u zakazano vrijeme. Iz NZZJZ-a “Dr. Andrija Štampar” pritom posebno naglašavaju da u posljednjih nekoliko dana između 200 i 250 ljudi nije došlo na prethodno zakazani termin, dok potencijalno zaraženi građani istodobno čekaju svoj termin za PCR testiranje i do tjedan dana. S ciljem brže, opsežnije i učinkovitije provedbe PCR testiranja građani se mole da se pridržavaju ovih uputa.

Zaključno s 20. siječnja utrošeno je 5,021.663 doza cjepiva, a cijepljeno je 56,34% ukupnog stanovništva, odnosno 67,06% odraslog stanovništva.

U četvrtak 20. siječnja utrošeno je 15.387 doza cjepiva, a od toga je 1568 osoba cijepljeno prvom dozom. 

>> VIDEO Novo istraživanje: Preboljeli više zaštićeni od delta varijante od cijepljenih.

Komentara 21

LA
laurasarajan
00:05 22.01.2022.

Počivao u miru božjem

PR
prokurator
00:34 22.01.2022.

sućut obitelji.

MC
MCA
21:34 21.01.2022.

PUMB Obitelji sucut!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije