Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizovačke toplice

Jedanaest kupača žalilo se na mučnine, troje djece na promatranju u bolnici

Bizovačke toplice
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
09.07.2017.
u 12:56

Apeliramo na sve goste da redovno peru ruke, ne nose svoju hranu, piju dovoljno tekućine, izbjegavaju konzumiranje hrane pa odmah ulazak u vodu, izlaganje hrane suncu i vrućinama, a sve u cilju njihove sigurnosti, poručio je direktor Bulić

Jedanaest kupača iz Bizovačkih toplica, među kojima i troje djece, u subotu je popodne završilo na Hitnoj pomoći u Osijeku. Žalili su se na mučninu, a uzrok se, najvjerojatnije, krije u hrani koju su prethodno jeli.

- Po kliničkom izgledu, riječ je o alimentarnoj intoksikaciji. Osam odraslih pacijenata je rehidrirano i pušteno kući iste večeri, dok je troje djece zadržano u bolnici na promatranju, opreza radi – izvijestio je dr. Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Stanje mališana, dodaje, nije ozbiljno. Svi su pacijenti podvrgnuti pretragama, a nalazi se još čekaju. No, prema prvim simptomima, moguće je kako se radi o stafilokoknoj infekciji koja zahvaća probavni trakt.

- Stafilokok je bakterija koja je ljeti rasprostranjena, prenosi se prljavim rukama, a može se pojaviti na mesu ako je ono duže na toplome – pojašnjava dr. Kopić.

Da im se nekoliko osoba u subotu požalili na probavne i želučane smetnje, potvrđuje i u upravi Bizovačkih toplica.

- Sigurnost naših gostiju nam je najbitnija i stoga smo reagirali promptno te smo ih izolirali u sobe u našem lječilištu i pozvali hitnu pomoć koja je došla po njih. Cijelo vrijeme naše osoblje je bilo uz pacijente te smo im bili na usluzi što god im je trebalo – kaže nam Stjepko Bulić, direktor tvrtke Sunčane toplice. Na kupanju je bilo, ističe, 1600 posjetitelja, a na tegobe ih se požalilo 15. Nisu svi, naime, liječnički tretirani.

- Još uvijek sa sigurnošću ne možemo tvrditi sto se točno dogodilo te čekamo nalaze nadležnih službi koje su odmah izišle na teren. Neslužbene informacije govore da se radi o stafilokoku, koji je mogao doći iz više izvora, što će pokazati tek nalazi analiza – nastavlja on. Sve kupače s tegobama kontaktirat će i uputiti im, dodaje, ispriku i poziv da njih i njihove obitelji ugoste.

- Apeliramo na sve goste da redovno peru ruke, ne nose svoju hranu, piju dovoljno tekućine, izbjegavaju konzumiranje hrane pa odmah ulazak u vodu, izlaganje hrane suncu i vrućinama, a sve u cilju njihove sigurnosti – poručuje Bulić.

Naglasio je i kako su u obnovu Bizovačkih toplica uložili "golem trud, vrijeme i više od 60 milijuna kuna" te da "gostima posvećuju iznimnu brigu i pažnju".

Sunce koncern kupilo je posrnule Bizovačke toplice prije tri godine za 14 milijuna kuna. Upustili su se odmah u veliki val investicijski val. Izgradili su, najprije, najveći bazen s valovima u Hrvatskoj, vrijedan 10 milijuna kuna. U potpuno novo lječilište uložena su, potom, 22 milijuna kuna. Istodobno, započela je i potpuna rekonstrukcija unutarnjih bazena, koji su otvoreni lani u kolovozu. Uređeni su sportski tereni i okoliš, sagrađeno je dječje igralište. U toj fazi obnove, uloženo je dodatnih 20 milijuna kuna.No, slijede još dvije velike investicije, od najmanje, ukupno, 45 milijuna pa će u rekonstrukciju uskoro i Hotel Termia.

Komentara 1

NE
Neutralac
18:25 09.07.2017.

I od cega su se otrovali????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije