Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše poslovali

Jedan oštetio tvrtku jer si je kupio naočale, drugi državu jer je zatajio pola milijuna kuna

'21. 03. 2013., Zagreb - Autostyle, naocale Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL'
Foto: 'Danijel Berkovic/PIXSELL'
05.11.2013.
u 12:02

Križevčani su o trošku tvrtke kupili stvari za privatne potrebe i nisu obračunavali i plaćali PDV

Dvojac s križevačkog područja u svojim poduzetničkim aktivnostima nije gledao dalje od sebe i vlastite pohlepe. Kako drugačije protumačiti to da jedan od njih, rođen 1952. godine, kao odgovorna osoba tvrtke oštetio tvrtku za 10.103,91 kunu, jer je za privatne potrebe nabavio - televizor i naočale!

Koprivničko-križevački policajci nad njim su, kao i nad mlađim mu kolegom, rođenim 1988., dovršili kriminalističko istraživanje, zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, te utaje poreza ili carine i pogodovanja vjerovniku. Ovaj je mlađi pritom bio i vještiji, jer je, utvrđeno je, oštetio državni proračun za 462.928,99 kuna, i to zato jer tijekom 2012. godine nije obračunao i platio porez na dodanu vrijednost, te je troškove tvrtke plaćao mimo žiro računa, pa je tako izbjegao i ovrhu, koju je pokrenula Porezna uprava. Protiv osumnjičenih križevačkih poduzetnika policija je poslala posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije