Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štednja na vojsci

Je li Tsipras susretom s ministrom obrane smirivao grčke generale?

Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
03.07.2015.
u 09:50

– Oružanim snagama, a to se posebno odnosi na djelatnike, prihodi su smanjeni više od 50 posto – jasan je bio ministar obrane.

Grčki generali nezadovoljni su i boje se masovnih otkaza jer je u posljednjem prijedlogu Trojki premijer Alexis Tsipras ponudio uštedu na vojnom proračunu od 200 milijuna eura 2016., a 400 milijuna eura godinu kasnije, piše Spiegel.

No, grčki premijer je pokušao smiriti stvari jer je preko svog ureda poslao poruku da nikada njegova vlada nije razmišljala o kresanju vojnog proračuna, a potom se sastao i s ministrom obrane Panosom Kammenosom, koji je ujedno i predsjednik manje stranke koalicije koja je Tsiprasu bitna za održavanje većine u parlamentu.

"Prihodi smanjeni više od 50 posto"

– Želim zahvaliti premijeru koji nas je uvjerio da neće biti smanjenja u proračunu vojske – kazao je Kammenos nakon sastanka u Ministarstvu obrane s premijerom, na kojemu su bili i generali.

– Oružanim snagama, a to se posebno odnosi na djelatnike, prihodi su smanjeni više od 50 posto i proračun je toliki da ga se više ne smije smanjivati kako bismo zadržali sposobnost održavanja sustava i svoje moći – jasan je bio Kammenos.

>>Grci su pokusom 
na sebi upozorili sve

>>Trebaju li Hrvatskoj oštre mjere štednje kako bi izbjegla grčki scenarij?

Komentara 7

D1
d12345
10:45 03.07.2015.

Imaju 150 borbenih vojnih aviona-lovaca,a ima ih samo 2 puta više nego hrvata....i onda neki kažu da nisu rasipni........smrdljiva komunistička propaganda na čelu sa Syrizom

MA
Malenkost
10:47 03.07.2015.

Grcka tragedija se periodicno nastavlja a kod istog balkanskog mentaliteta samo sacekati koja ce zemlja s balkana dozivjeti istu sudbinu. HR je jako blizu. Svi analiticari koji se javljaju po novinama - gdje ste bili do sada?

MX
Mister X
19:10 04.07.2015.

Pametno kako sam i mislio . Smanjiti ili kao mi ( Mesić ) Hrvati čoporativno generale u super mirovinu poslati a sve oružije odmah nuditi na prodaju na veliko Putinu ili onima koji žele dati novac !!! Pa če vidjetidjeti hoće li Husein Obama kao vrhovni komandant dozvoliti izgladnjivanje NATO generala oficira i vojske od strane Njemaca i tzv. eu družine !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije