Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Je li sindikalizam relikt socijalizma i ima li mjesto u svijetu poduzetništva?

Mladi se odgajaju u poduzetničkom mentalitetu, individualistički, bez društvene solidarnosti

Komentari 7

MO
moškov
17:45 02.05.2019.

Sindikat mora imati svoje mjesto u drustvu... ...u hrvatskoj sve gubi smisao npr.sindikata ima vise nego stranaka..itd itblize

VL
Avatar istovari
istovari
18:27 02.05.2019.

Tko će stati u obranu prava modernih robova?Njihovi gazde kapitalisti možda!?

VL
NE
neboiznadzagreba
00:16 03.05.2019.

Članak objavljen prije gotovo 7 sati, pogledala ga 261 osoba, komentara 4-zato Rumunji kažu "nismo vam mi Hrvati"! Sindikati nisu relikt socijalizma ( u kojem su bili zaduženi za svinjske polovice) , oni su se organizirali u najmračnijem periodu kapitalizma,ma, u kojem je radnik bio plaćen tek toliko da ne umre od gladi, stoga je sindikalizam potreban, ali ne ovakav kukavički, kakav je u Hrvatskoj.

VL
VL
????
08:36 03.05.2019.

Pa jasno da sindikati nemaju ulogu kad ne postoji radnička komora. Da ona postoji, sindikati bi morali izlaziti na izbore kao i političke stranke i onda se u sindikatima koji nemaju podršku posloprimaca ne bi mogli dizati silni novci bez ijednog dana radnog staža. Ne može neki samoosnovani sindikat sada pregovarati s poslodavcima u ime svih radnika. Za to mora imati mandat koji bi imao kroz mandate u Radničkoj komori koja bi bila podijeljena na razne strukovne grane. S druge strane, na isti način, podjelom na strukovne grane, poslodavci trebaju izabrati svoje predstavnike u Gospodarskoj komori koji bi s onako izabranim predstavnicima Radničke komore sklapali kolektivne ugovore. I tu se država ne bi imala što miješati jer bi se minimalne plaće za svaku struku određivale izravnim pregovorima.

VL
KA
karlodrago
19:40 02.05.2019.

Ovi vođe sindikata kao da vode brigu o radnicima a u stvari su veliki paraziti koji piju krv iz svog branjenika i kad se dobro napiju odoše u politiku.

VL
SR
sramitese
23:41 02.05.2019.

komunizam je bio jedan obicni germanski izum i proizvod..prodan glupim i primitivnim slavenskim narodima..kao sto su to danas kapitalizam..demokracija..kaufland..baumarkt..i vricice za pasji izmet.. ..a koji su im se vec isplatili..zato kupujte i dalje..vi koji niste izmislili ni sunferinu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.