Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Je li kardinal Bozanić ugrozio slobodu medija?

“Zlo želi zavladati medijskim svijetom” vrlo je uznemirujuća rečenica za sve medije i one koji žive od medija, bili kršćani ili ne, jer je izrečena od takvog autoriteta kao što je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i u takvoj prigodi kao što je uskrsna misa. Površnim iščitavanjem šalje se generalna poruka da su mediji nešto čega se treba kloniti

Komentari 5

MR
MrkiMedo
14:32 29.03.2016.

Ne znam na koji nacin novinar iz izjave "zlo zeli zavladati medijskim svijetom" zakljucuje da su mediji nesto cega se treba kloniti? To nije istina. Istina je da "zlo" zaista to zeli, zeli ovladati medijima, ali se treba protiv toga boriti. A najvise se moze boriti "dobrim". Ja mislim da je mnoge jedino "zagolicalo" koga se svrstava pod "zlo". Oni koji zele napakostiti Bozanicu (i Crkvi), izvrcu tu izjavu da bi ga napali. Pa zar nema milijun primjera kako zlo zeli ovladati medijima? Razne ideologije, mediji koji kvare nasu mladez, pornografija, tzv. "jet set"-prilozi koji mladezi daju lose primjere iz zivota, propagiranje lake i brze zarade, bez rada, egoizam itd. itd.

VL
BA
bakulušić
18:41 29.03.2016.

Čitali mi to površno ili dubinski, kardinal Bozanić je rekao istinu. Češu se oni koji su se prepoznali. Dakle, pitanje je: - Smije li kardinal Bozanić reći istinu jer istina nekima smeta? Ja mislim da smije i mora jer nam je istina potrebna. Danas više nego ikada!

VL
MN
Mornar_na_suhu
13:43 29.03.2016.

Nek kardinal Božanić uvede slobodan crkveni porez pa nek ga slušaju i plaćaju oni koji hoće.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.