Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA

Je li kao dužnosnik u NO-u poduzeća bio nekoliko mjeseci?

alan košić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
03.09.2014.
u 11:00

Iz Varaždinske županije priopćili kako je Alan Košić dao ostavku u nadzornom odboru PZC-a kada je izabran za dožupana

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovih dana pokrenulo je postupak za odlučivanje o mogućem sukobu interesa Alana Košića, zamjenika župana Varaždinske županije i člana HNS-a, a koji proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti dožupana i članstva u nadzornom odboru PZC-a.

- Povjerenstvo je u postupku provjere podataka iz podnesenih imovinskih izvješća steklo saznanja da je dužnosnik obavljao funkciju predsjednika nadzornog odbora PZC-a te da je za to primao 42.000 kuna godišnje - stoji u odluci Povjerenstva kojom se od Košića u roku od 15 dana traži očitovanje na ovu situaciju.

Povjerenstvo u odluci podsjeća i da izabrani dužnosnici ne mogu istovremeno biti članovi nadzornih odbora trgovačkih društava.Iz Varaždinske županije su na to rekli kako nema govora o tome da je dožupan Alan Košić bio u sukobu interesa.

- Gospodin Alan Košić, koji je 8. srpnja 2011. godine, bio izabran za predsjednika nadzornog odbora PZC-a, podnio je pisanu ostavku na tu istu dužnost 7. lipnja 2013. godine, koji je bio i prvi dan njegovog obavljanja dužnosti zamjenika župana - poručili su iz protokola Varaždinske županije.

Međutim, Povjerenstvo je prema podacima Trgovačkog suda u Varaždinu utvrdilo da je Košić do 9. listopada 2013. godine bio upisan kao predsjednik nadzornog odbora PZC-a Varaždin. To bi pak značilo da je dožupan nekoliko mjeseci obavljao obje funkcije, jer je na mjesto dožupana bio izabran u lipnju 2013. godine.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zato će podatke o tom slučaju zatražiti i od PZC-a Varaždin, Porezne uprave i drugih nadležnih tijela, nakon čega će donijeti konačnu odluku. Istovremeno su pokrenuti takvi ili slični postupci protiv još 34 dužnosnika ili bivših dužnosnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije