Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Je li Crkva u Hrvatskoj postala irelevantna kao što tvrdi don Mladen Parlov?

PIXSELL
23.05.2022.
u 10:52

S jedne strane imamo optužbe u javnosti te one garnirane uvredama na društvenim mrežama o prevelikom utjecaju Crkve na društvo, a s druge strane dekan splitskog KBF-a tvrdi da je Crkva postala irelevantna.

Komentara 7

ST
stefj
11:59 23.05.2022.

Crkva je za komunizma bila bitna jer je predstavljala i oblik revolta prema jednoumlju, a i bila je obrana od Srpske hegemonije koja je bila jako prisutna u Jugoslaviji... Crkva je i danas bitan dio društva, ali ima drastično manji značaj nego prije. Osim toga, crkva ne podupire ekstremne i radikalne stavove, niti desno, niti lijevo. Čak se niti ne bavi previše aktivizmom... Utjecaj crkve preuveličavaju lijeve opcije, koje da bi funkcionirale, trebaju neprijatelje. Jednostavno žive na društvenim podjelama i zaoštravanjima na ideološkoj sceni. Drugo ne znaju...

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
12:13 23.05.2022.

Biskupi su pozvali na cijepljenje, nakon toga nam vise ne trebaju nikakvi daljnji dokazi irelevantnosti...

PR
prokurator
11:53 23.05.2022.

ne irelevantna, već malevolentna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?