Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor

Jasen Mesić: Tražimo od Marasa da prikaže sve troškove puta u SAD

Jasen Mesić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.05.2015.
u 10:00

S obzirom da znamo da ministar živi u svijetu znanstvene fantastike, smatramo da je nužno prikazati sve troškove tog puta javnosti, kaže Mesić

HDZ-ov Jasen Mesić pozvao je danas u Saboru, nakon stanke koju je zatražio, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da prikaže troškove koje je napravio svojim putovanjem u SAD. On vjeruje da je to bilo turističko putovanje, a ne važan državnički posjet kako to ministar pokazuje.

– S obzirom da znamo da ministar živi u svijetu znanstvene fantastike, smatramo da je nužno prikazati sve troškove tog puta javnosti. Tražimo od Marasa da prikaže koliko je novca utrošeno za putovanje njega i njegovih suradnika u SAD, koliko je utrošeno na avionske karte, hotel, dnevnice i službene kartice. Već kad letimičnim pogledom pogledate destinacije koje je obišao, sasvim je jasno da samo trošak avionskih karata ne može biti manji od nekoliko desetaka tisuća kuna – tvrdi Mesić. Podsjeća da je njegova stranka još 3. ožujka prošle godine od Vlade zatražilo izvješće o broju službenih kartica po ministarstvima i troškovima koji se njima rade, no do danas nisu dobili odgovor.

– Nakon toga slali smo četiri požurnice, no ni na jednu nismo dobili odgovor. Zašto i zbog čega, možemo samo pretpostavljati, sigurno jer bi podaci bili zastrašujući – primjetio je Mesić koji podsjeća da je prema svim procedurama trebao davno dobiti odgovor Vlade.

– Očito je da se s time želi spriječiti da hrvatska javnost dozna o kakvim se troškovima radi i u koju svrhu su utrošeni -zaključio je Jasen Mesić.

>> HDZ: Nije samo Zlatar Violić trošila novac ministarstva, rade to i drugi ministri

Komentara 29

Avatar mili99
mili99
10:20 15.05.2015.

Ministri u Vladi nastavljaju sa svojom uobičajnom praksom-trošenje novca poreznih obveznika bez ikakve potrebe. Sjetimo se samo Pusićke i njenog leta sa suradnicima iz Istanbula, pa ministar Varga i njegovo skijanja sa službenim autom...

Avatar mili99
mili99
10:22 15.05.2015.

Samo neka nastave tako iz vladajućih elita, građani su im svakako zapamtili silne grijehe i rastrošnost...

UI
Uvijek_iskreno
10:15 15.05.2015.

Tako je, neka prikaze troskove puta. Zalosno sto se ministra mora tjerati na to, ocito je bio rasipan i zato skriva!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije