Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE RADE DOVOLJNO

Radnici se pobunili protiv kolega pušača, evo kako je japanska kompanija riješila problem

Pušenje
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
01.11.2017.
u 17:46

- Prihvatili smo prijedlog našeg radnika koji je nepušač. Rekao je kako pušačke pauze stvaraju probleme, budući da su naši uredi na 29. katu zgrade u Tokiju, pa svaki odlazak na pauzu traje 15 minuta - potvrdio je za Telegraph Hirotaka Matsushima, glasnogovornik tvrtke.

Japanska kompanija Piala Inc. odobrit će svojim radnicima nepušačima dodatnih šest dana godišnjeg odmora, nakon što su se žalili da oni rade više nego njihove kolege pušači.

- Prihvatili smo prijedlog našeg radnika koji je nepušač. Rekao je kako pušačke pauze stvaraju probleme, budući da su naši uredi na 29. katu zgrade u Tokiju, pa svaki odlazak na pauzu traje 15 minuta - potvrdio je za Telegraph Hirotaka Matsushima, glasnogovornik tvrtke.

Matsushima je dodao i kako je 30 od 120 njihovih radnika već uzelo tih šest dana odmora, a iskoristio ga je i on sam, budući da je nepušač. Ova odluka je uzrokovala i da četvero djelatnika prestane s pušenjem.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije 21.7 posto Japanaca puši, a taj postotak je puno veći kod starije generacije.

Komentara 14

DU
Deleted user
19:48 01.11.2017.

Nas dvojica kolega ne pušimo, a trojica da... njih nitko poprijeko ne gleda kada 5 minutamotaju, pa 10 min puše, a kad nepušač odmori 10 min odmah je ljenčina..... kupit ću kutiju cigareta samo za posao...

SE
serđo12
22:42 01.11.2017.

Pušenje je također jedno balkansko obilježje,jer što više idemo prema istoku,sve se vise pusi,a prema zapadu je obrnuto!

Avatar pendreck
pendreck
21:11 01.11.2017.

Pusite bedaki samo pusite da british tobacco, philipp moris i drugi ne postanu bokci. Njihovi manageri naravno ne puse. Pusi jos sirotinja, glupani koji jos nisu skuzili prljavu igru..Bravo amerima da su jo sproje dvadesetak godina pokrenuli kampanju protiv pusenja, kao sada protiv VW dizel mafiije. Nitko drugi nema muda za tako nesto, Fali jos samo jos akcija protiv secera, glutamata i nirita...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije