Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESET GODINA NAKON HAVARIJE
Povratak na članak

Japan odlučio u more pustiti kontaminiranu vode iz Fukushime, susjedne zemlje bijesne

Ovakva odluka Japana zasigurno će razljutiti susjedne zemlje

Komentari 7

SI
sisavac
11:29 13.04.2021.

nemojte napadati saveznike, halo!!! oni će u more ispustiti ogromnu količinu radioaktivne vode. cijela priča se vodi jako pažljivo, umanjuje opasnost, pri čemu uvelike pomaže klasična japanska filozofija pognute glave i upravljanja ovakvim krizama, bez panike, svatko zna što radi i zna da drugi zna što radi. tako se prikazuje. u srži sve je jasno, u krugu 30 km bilo je jače radijacije, pa je sve evakuirano, vršeni veliki zemljani radovi, skidano po pol metra zemlje, i nekud voženo.. ne zna se kuda. širi se priča kako je ispuštena radijacija u okoliš puno manja od one černobilske, što je i istina, ali samo za sada. kad se ovi milijuni kubika vode puste u more, plus da svakog dana stotine kubika vode kojom i dalje hlade reaktore direktno istječe u more, ova usporedba dobiva znak jednakosti, s time da mi nemamo pojma kolka je radijacija već ispuštena u more. japanci inače jako vole čisti zrak, vodu, okoliš, al samo u svojoj kući. nemaju oni nikakvih problema sa kriminalnim kupovanjem poljoprivrednog zemljišta po africi gdje potplaćuju lokalne političare, nemaju oni problem sa zaštitom tropskih prašuma, ne ruše oni drveće nego domaći, oni u znanstvene svrhe godišnje pobiju 200-300 kitova, koji završe na tržnici... otkad su im kinezi stavili rampu na uvoz otpada, japan se guši u otpadu, naročito plastika, nemaju kud s njim, a prodaju priču o zelenoj industriji. skoro da i nema većih licemjera od njih. zašto mi ne bismo u savu i dunav, ispuštali sav otpad koji proizvedemo?

VL
GE
geler203
16:05 13.04.2021.

Već odavno u vodama ispred Los Angelesa bilježi se veći porast radijacije.

VL
SO
Sotona
11:04 13.04.2021.

Japan odlučio u more pustiti kontaminiranu vode iz Fukushime, susjedne "zemlje bijesne" i pjena im ide na njuške -ali im mogu napuhati izgleda . Vjerujem da trebaju i Kina i Rusija da uće zašto postoji more, i da ono neo ne služe smo nekima nego svima ... Prema njima su snkcije tko i tako malo više demokratskog ponašanja kod njih nebi im ništa škodilo . Te susjedne zelmlje nisu nimalo "bijesnile" kad su padale atomske bombe na japanske žene djecu i starce .?

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
19:24 13.04.2021.

iovako je več more bilo smetlište za nuklearni otpad odavno no šalu na stranu pretjeraše s ispuštanjem u more bilo bi bolje da ju spakiraju u mrtvačke olovne kovčege i onda skladište ovako bogom more a s njime i mi mi nebu više bilo ribice koja nebude zagađena s adijacijom a mi ju svi papamo pa kovoli nekizvoli

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.