Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERBRODOVI
Povratak na članak

Ovo su prvi japanski nosači zrakoplova nakon 2. svjetskog rata

U svojim desetogodišnjim smjernicama Tokio planira kupiti 42 borbena zrakoplova F-35B

Komentari 30

AN
angeorafael123
11:29 18.12.2018.

Stvara se Super Sila.Uskoro jača od Kine i Rusije zajedno.Imaju i Cara,muškarca a ne ko mi Plenkovića.

VL
BA
balance
12:00 18.12.2018.

Bravoooo autore! Mogao si napisati da li ide na lož ulje ili na nuklearni reaktor.Istisnina? Dužina i širina?Naoružanje?

VL
TE
TEUTA
12:10 18.12.2018.

Ako Turska moze kupiti USA avione zasto ne moze Japan. Pa Turska kupuje i rusje rakete

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
11:23 18.12.2018.

Da je nas 135 milona imali bi podmornice nosače

VL
Avatar Foton
Foton
14:32 18.12.2018.

Danasnji ruski i kineski nosaci aviona, a ima ih oko 3 ili 4, su jis uvijek manji od japanskih nosaca iz 2. Svj. Rata, a da o amerckima i ne govorimo

VL
CR
crocro
10:49 18.12.2018.

Tako se štiti svoja zemlja i njezini građani. Nema te cijene koja je vrijednija od slobode i sigurnosti naroda. Da je Hrvatska bila naoružana a ne razoružana, agresija bi potrajala nekoliko dana. Nadam se da je to barem dobra škola kroz koju je Hrvatska prošla i da će se znati naružati i time odvratiti svakoga agresora koji pokuša uzeti što nikada nije bilo njegovo. Svaka čast ministru Krstičeviću, on je jedini i prvi ministar čiji se rezultati rada konkretno vide na terenu i želim da tako nastavi i dalje, modernizirati i osnažiti Hrvatsku obranu od svakoga neprijatelja. Ako nema sigurnosti i slobode Hrvatskih građana, onda je sve ostalo bezvrijedno.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:30 18.12.2018.

Ne kupuju se NATO nestandarni avioni s nestandardnom opremom. Moraš biti tehnički neuk ako si u stanju nedovoljno proučiti dokumentaciju i kupiti avione koji su po opremi nestandardni. Nestandardni znači tehnički puno teži za održavanje i snabdjevanje. Na primjer, imaju li moguće baze u Litvi recimo nestandardne izraelske dijelove ako Hrvatska bude u nekoj situaciji dala svoj saveznički doprinos ili da li je moguća komunikacija, prepoznavanje prijatelja od neprijatelja ili sudjelovanje u zajedničkim borbenim akcijama bez ikakvog rizika da se sustavi međusobno ne prepoznaju. General se uspio okružiti ljudima koji izgleda nisu izvjestili generala o nestandardnosti kupljenih aviona. A NATO standardi traže barem tu osnovnu tehničku pismenost, jednostavnu razinu pregleda dokumentacije i usporedbe s predloškom standarda. General Krstičević nije izgleda savladao osnove zapovijedanja i upravljanja unutar zahtjevnog vojnog sustava NATO i to je velika šteta i propust. I očito je doveo u svoju blizinu slične i hrvatska javnost je morala na televiziji saznati od američkog ambasadora da je Hrvatska kupila nestandardne avione koji samim time nisu upotrebljivi u NATO operacijama i predstavljaju trajnu opasnost u daljnjoj eksploataciji. Političari na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović mogu u određenom smislu vođeni krivo prikazanim podacima dobivenim upravo od Ministarstva obrane i pogriješiti. I jesu. Ali stručno tijelo koje stručno radi ne smije. Osramotili smo se!

VL
LI
lipotan
11:41 18.12.2018.

Ne bi zelio biti japancima u kozi jer jos malo i kinezi ce poceti vracati dugove iz WWll.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:35 18.12.2018.

jedna stara imperijalna sila se budi... ostala je samo još njemačka, sila koju svi sputavaju, a sami nijemci najviše. ne treba se plašiti japana više, odavno je to stvar povijesti. najveći novac će utrošiti na američke avione, tj. kupovanje lojalnosti. narod koji nije u stanju riješiti problem ekocida u fukušimi da će se spremati za vojsku?! odavno više japanom ne hodaju nindže...

VL
DU
Deleted user
11:01 18.12.2018.

Odlično! A sad na Harbor Pearl...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.