Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bećarac iz drenovaca

'Jaoj, Zoki, što nam radiš, i zadnje nam zalihe iz čarape vadiš'

čačić, milanović
Patrik Macek/Pixsell
08.06.2012.
u 14:50

Ogorčeni seljaci kažu da su ih na stihove natjerali strah i zabrinutost te da su od muke propjevali.

DRENOVCI – Događanja oko smjene na čelu Hrvatske narodne banke kao i cjelokupna situacija u državi bili su povod da seljaci u drenovačkom kraju opjevaju sve to. Ogorčeni i zabrinuti seljaci kažu da su ih na stihove natjerali strah i zabrinutost te da su od muke propjevali.

- Kuno moja, loše ti se piše, Rohatinski ti nije zaštitnik više.

Jaoj, Zoki, što nam radiš, i zadnje nam zalihe iz čarape vadiš.

Euro će rasti, pojesti nam kunu, seljaci su spremni za novu bunu.

Kuna slabi, kome prodat svinje, hoće li i građani jest mekinje?

Rado i Slavko, pokažite sluha, jedete pogaču, a drugi su gladni kruha”.

Govoreći o tome kako su nastali stihovi seljaci-pjesnici kažu da je do stihova došlo sasvim spontano, uz hladno pivo na terasi lokalnog kafića i u vrijeme stanke između obilaska polja i namirivanja stoke.

– Evo dokle je došlo, od muke i očaja smo i zapjevali. Bećarci su odvajkada bili humoristični, a cilj je bio nasmijati i razveseliti ljude, a sada prepuštaju mjesto crnom humoru i jadikovanju nad sudbinom. Ne preostaje nam ništa drugo već uzeti koju “ljutu”, “anestezirati” se i možda uspijemo preživjeti nove rezove koje nam spremaju u Banskim dvorima – novinarima su prenijeli seljaci iz Drenovaca.

Komentara 2

OB
-obrisani-
08:03 09.06.2012.

Joj Zorane i carape nam usrane nema para nema ni drugara jedan dva op . s sa sa !! Zoka pije a Tadesi se smije bice krize nesta devize jedan dva nesta zaliha ! Joj Zorane novcanik mi isprazne poreznaorezna uprava i jer je sasava, jedan dva udri ga .. Joj Cacicu pozajmi kapljicu neka ima da ne bude oko srca zima jedan dva sve propada !! Oha aaa !!

OG
Oger
11:11 09.06.2012.

A sta bi u Drenovcima htjeli? Birali su HDZ, a sad isto imaju u opcinskom vijecu 90 posto HDZovaca. Neka njima pjevaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije