Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv arbitraže

Janša: More - taj dio slovenske povijesti u nedjelju ide na prodaju

jansa
Saša Despot
04.06.2010.
u 22:27

Sporazumom Slovenija neće dobiti pravednu granicu, a trebamo je jer smo je skupo platili. Samo je pravedna granica jamstvo suživota - istaknuo je Janez Janša.

U nedjelju more - taj dio slovenske tradicije i povijesti - ide na prodaju, upozorio je na večerašnjem predreferendumskom opozicijskom skupu u Ljubljani Janez Janša čelnik SDS-a i vođe oporbe koja se redom svrstala protiv arbitražnog sporazuma s Hrvatskom.

Za razliku od skupa vodeće koalicije održanom u srijedu, opozicijske čelnike došla je podržati masa ljudi zaogrnuta slovenskim zastavama i okićena nacionalnim obilježjima.

- Sporazumom Slovenija neće dobiti pravednu granicu, a trebamo je jer smo je skupo platili. Samo je pravedna granica jamstvo suživota - istaknuo je Janša.

Dok je vođa Zbora za republiku Gregor Virant apelirao na sunarodnjake da "ne riskiraju jer im se nikuda ne žuri", čelnik SLS-a Radovan Žerjav je istaknuo kako nemaju ništa protiv pristupa Hrvatske u EU, ali je ošto napao post-arbitražne projekcije stanja na terenu vladajuće koalicije, nazvavši ih "zanimljivim zemljopisnim kartama" u kojima se Slovenija unaprijed odriče 20 posto Piranskoga zaljeva i približno trećine slovenskog mora te dodao kako Slovenija neće imati pristupa međunarodnim vodama.

Zmago Jelinčić iz Slovenske nacionalne stranke je pak katastrofično istaknuo da "ako Pahor i njegovi uspiju", to će označiti kraj slovenskog mora, primorskog, ali i slovenskog gospodarstva i neovisnosti. Pozvao je Slovence, ali i sve državljane Slovenije da "odbace taj bezvrijedan papir, koji su sastavili u Hrvatskoj te ga preko Švedske i Amerike podvalili Pahoru, koji ga je pak potpisao s velikim veseljem, kličući "kako lijep dan".

Komentara 190

NI
niko36
23:58 04.06.2010.

Po zakonu Slovenija nema ama bas nikakvo pravo na pristup otvorenom moru ili da ima cjeli Piranski Zaljev . Ali sada druga je stvar sta je ova gospoda Jaca potpisala i obecala.

RA
rakun235
23:59 04.06.2010.

dudek jumper jesi vedio i zene kao ova tresnjevka se brino o tebi,nesto ji narisi,ili napisi koju pjesmo

OB
-obrisani-
22:53 04.06.2010.

Ovaj Janez izgleda kao pokisla kokos poslije Arbitraze. Naprijed Slovenci ja sam uz Vas, zaokruzite povijesno \"NE\", Europskim i Slovenskim Birokratima, Globalistima, laznim kapitalistima, hihstaplerima i slicnim. Sto dsmo dalje od vas i Europske Unije, to bolje za Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije