Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bratušek poražena

Janković osvojio stranku: Prijete li Sloveniji novi izbori?

Bratušek Janković
Foto: Saša Despot/Žurnal24/PIXSELL
26.04.2014.
u 16:19

Za novog predsjednika stranke jučer je izabran ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković. Prije glasovanja Bratušek je najavila da neće ostati premijerka ako ne bude imala potporu svoje stranke.

Slovenskoj Vladi prijeti raspad nakon što je premijerka Alenka Bratušek izgubila poziciju predsjednice u svojoj stranci Pozitivna Slovenija, piše Guardian.

Za novog predsjednika stranke jučer je izabran ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković. Prije glasovanja Bratušek je najavila da neće ostati premijerka ako ne bude imala potporu svoje stranke.

Slovenci će vjerojatno na prijevremene izbore

Partneri u vladajućoj koaliciji lijevog centra koju čine tri stranke najavili su da će napustiti Vladu ako Janković, koji je pod sumnjom pravosuđa zbog korupcije, postane predsjednikom Pozitivne Slovenije. Ako padne Vlada, što je najvjerojatnija mogućnost, vjerojatno će Slovenci morati izaći na prijevremene parlamentarne izbore.

Bratušek je u ožujku prošle godine preuzela čelo slovenske Vlade nakon što je bivša Vlada desnog centra podnijela ostavku zbog optužbi za korupciju i sporog provođenja reformi. Njezina Vlada skresala je javnu potrošnju i počela stabilizaciju bankarskog sektora kako bi ta država izbjegla traženje pomoći od EU. 

>>Slovenka s hidžabom želi u Parlament EU

>>Slovenija i Hrvatska imaju najveći rast javnog duga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije