Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIMULIRANA SJEDNICA SABORA

Jandroković srednjoškolcima: Vi ste generacija koja je odrastala u miru, no moramo se pripremiti za vrijeme koje dolazi

Foto: Ured predsjednika hrvatskog Sabora
1/3
28.03.2022.
u 11:42

Na simuliranoj sjednici sudjeluje 151 učenik iz 49 škola iz svih krajeva Hrvatske, a sjednicu prati i 44 učenika izvjestitelja škola

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković otvorio je u ponedjeljak 9. simuliranu sjednica Sabora za srednjoškolce i pritom poručio da politika mora biti korisna za društvo te voditi računa o javnom dobru.

"Politika mora biti korisna za društvo, mora voditi računa o javnom dobru i to je prvi smisao politike", rekao je Jandroković otvarajući simuliranu sjednicu koja se, drugu godinu zaredom, održava videokonferencijskim putem.

Naglasio je i kako je rad za javno dobro iznad svega, a ono se najbolje kanalizira kroz zakon ako je on kvalitetno napravljen. 

Sjednica je počela izrazima sućuti obitelji, gradu Ploče i školi koju je pohađao tragično preminuli učenik 2. razreda Opće gimnazije srednje škole "Fra Andrije Kačića Miošića" kojima se pridružio i predsjednik Hrvatskog sabora.

Učenički tim te škole trebao je danas sudjelovati na simuliranoj sjednici, ali će umjesto toga biti pročitan njihov govor.       

Foto: Ured predsjednika hrvatskog Sabora

Na simuliranoj sjednici sudjeluje 151 učenik iz 49 škola iz svih krajeva Hrvatske, a sjednicu prati i 44 učenika izvjestitelja škola.

Istaknuvši važnost gradnje sigurnosti i u društvu, Jandroković je naveo i važnost jačanja institucija i brige da se takve stvari ne događaju.

Naveo je i da danas, osim pandemije koronavirusa i posljedica potresa, na naše živote i njegovu kvalitetu utječe i agresija Rusije na Ukrajinu. No, podsjetio je i da se to događalo i ranijim generacijama koje su preživjele dva svjetska rata, teške bolesti i krize te totalitarne režime Hitlera i Staljina.

"To nam govori da moramo biti spremni i na velike izazove koji često pogađaju države i ljude. Vi ste bili generacija koja je odrastala u miru nakon Domovinskog rata i obnove, ali onda se dogode i ovakve situacije i iz njih moramo učiti i pripremati se za vrijeme koje je pred nama. Ono sigurno neće biti lako", poručio je.

Stoga, smatra da odgovornost svih koji sudjeluju u javnom i političkom životu postaje sve veća

Pozvao je srednjoškolce da uvažavaju jedni druge jer, kao i u Saboru kao i kod njih, postoje različita gledanja na temu o kojoj raspravljaju - Zakon o diskriminaciji. Naglasio je i kako je to jedan od zakona koji mora zaštititi slabije i drugačije, ali i jako će istaknuti različite svjetonazorske poglede koji  se su u sebi već izgradili. 

"Biti će zanimljivo kako, kroz raspravu i iznošenje argumenata, dolazite do stavova koji će biti najkorisniji za zajednicu, građane i one koji su predmet tog zakona", istaknuo je. Poručio je i da se svoj stav može izreći i tako da se poštuje drugoga i njegov dignitet.

>> VIDEO Teške borbe kod Mariupolja. Ruske trupe pokušavaju doći do Kijeva

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:03 28.03.2022.

Jandroković srednjoškolcima: Vi ste generacija koja je odrastala u balkanskoj neimastini i uvjerenju da je jedini spas u bezaniji za Irsku i Njemacku, no moramo se pripremiti za vrijeme koje dolazi u kojemu ce Marko Perkovic Thompson redovito odrzavati koncerte po cijeloj balkanskoj, dalje uspjesno siriti domoljubne bajke, nacionalnu mrznu i medjudrzavni razdor i dalje sanjati da ste svoji na svome u madjarskoj Ini i ruskom Agrokoru i da imate Hrvatsku koja je tako zaduzena, jeftina i pokradena da ju mogu bez problema kupiti Vladimir Putin, Bill Gates ili Donald Trump kao licnu investiciju u nerazvijene i zabacene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije