Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Jalovi pregovori dodijali su i Bogu i čovjeku, vrijeme jeza hrvatski entitet u BiH

Tjedni pregled Milana Ivkošića.

Komentari 34

ŠU
šunje
00:43 06.02.2022.

3 entitet je jedino riješenje,jer bošnjacima ne pada na pamet da prekinu s miloševićevom politikom,kojom je izazvao ratove 90ih...nadam se bez rata...

VL
AL
alzamalo
08:16 06.02.2022.

Jedino logicno rijesenje svako svoj entitet.. Pa da vidimo koji ce biti uspjesniji.. Hrvati su i u yugi financirali vise od pola drzave sad bi trebali to isto raditi u bosni pa dokad

VL
MI
Mickey82
23:44 05.02.2022.

Vrijeme za treci entitet je bila jesen 1993. Ali, Tudjman je odustao I dobio zeleno svijetlo za Oluju. Nemoze i jare I pare.

VL
Avatar southman
southman
08:50 06.02.2022.

Niti Hrvati mogu progurati svoj Entitet niti Bošnjaci građanski koncept. Ali se u Federaciji mogu izglasati dvije izbirne jedinice i onda je sve riješeno. Pa neka se u njima glasa po građanskom principu.

VL
Avatar Maks:
Maks:
00:34 06.02.2022.

Neuspjeh pregovora nije pobjeda SDA i Izetbegovica nego poraz, imamo krivca. To nam otvara nove mogucnosti , uvijek postoji plan B.

VL
ZO
Zoranperic
11:06 07.02.2022.

Bejha treba PODJELITI jedino je tako moguć Trajan mir.....Nitko ni sa kim ne želi živjeti u Bejha, to je ISTINA.

VL
Avatar southman
southman
17:27 06.02.2022.

By the way ta presuda europskog suda samo traži da se u izborni zakon implementira da se i pripadnici manjina mogu kandidirati za Predsjedništvo a ne i da imaju sigurnog člana predsjedništva.

VL
Avatar Cantor
Cantor
05:34 06.02.2022.

Da uopće postoji nešto što bi se moglo zvati Hrvatskom politikom, ta bi politika trebala jasno definirati što će dopustiti a što neće u slučaju raspada Bosne. Jasno definirati što smatra minimumom za punu konstituentnost Hrvatskog naroda na području cijele federacije dok Bosna kao država postoji. Jasno upozoriti da će u slučaju raspada Bosne koji je izazvan velikosrpskim posezanjima ili majorizacijom nad Hrvatima cijelo područje istočno od koridora (osim područja centralne Bosne nastanjeno Bošnjacima) smatrati svojim poviesnim područjem). Da će instantno svako postojanje i aktivnost SPC-a kao ekstremističke organizacije biti zabranjena na svim teritorijama Hrvatske države. I naravno cielo vrieme pripremati vojsku da bude spremna u slučaju potrebe. A diplomaciju da na međunarodnom planu priprema teren. Ja ne vidim da se išta od toga radi. Jedino mogu zaključiti da politika koju bi se moglo zvati Hrvatskom ne postoji...

VL
IM
Immanuell
01:26 06.02.2022.

Ostvarenje tog entiteta označio bi kraj postojanja BiH i pobjedu ultranacionalista. Poruka svijetu bi bila očajna. Naravno, to bi značilo i da bi RS odmah postavila službeni zahtjev za izlaskom iz BiH i priključenje Srbiji, a HB za priključenje Hrvatskoj.. Srbija bi tako konačno postigla veći dio od ciljeva propagiranih u Memorandumu krajem 1980 tih i postala bi zemlja s 10 mil stanovnika s zapadnom granicom 40 km zračne linije od Zagreba. Hrvatska bi naprotiv u tradicionalnom obliku prestala postojati i pretvorila bi se cijela u kombinaciju ercegovačke ispostave i zatucane bosanske mahale, što bi na koncu označilo i njezin kraj. Bijela kuga bi se nastavila još jače negoli dosad, odljev mladog stanovništva bi bio neizdrživ i država bi se slomila pod teretom nemogućnosti izvršavanja obveza prema vlastitim građanima i prema EU. Srbija bi likovala i ponovo bacila prste na teritorij nekadašnje RSK, uz svu moguću diplomatsku aktivnost kako bi to legalizirala. Ovo je samo moje osobno mišljenje o tome što bi donijelo Hrvatskoj ostvarenje HB fntiteta u BiH na kraju.

VL
HA
Habuhabuhabu
01:33 06.02.2022.

Imali su entitet i to čistokrvan. Niko im se nije miješao u uništavanje preduzeća, fabrika, aerodroma itd. Potjerali su i Hrvate koji su se drugačije usudili razmišljati ili su ih pak ostracizirali kao one iz Livna. Osnovali Sveučilište koje je djelovalo kao nepresušni bunar lažnih diploma i doktorata. I da ne duljimo.Niko im ne brani da imaju svoj entitet među svoja četiri zida. Ali oni bi entitet sa malo tuđih resursa. Kad na vrbi rodi grožđe. Sada mogu pljačkati samo svoje.

VL
LJ
ljudemisi
23:52 05.02.2022.

Tako je Ivkošiću, Hrvati trebaju vratiti svoju Republiku Herceg-Bosnu, koju su izgubili i velikom krivicom domaćih izdajnika poput mesića, račana, raznih jugo komunjara kojima i danas smeta Hrvatska, zato su toliko neprijateljski prema Plenkoviću i HDZ-u koji nose Hrvatsku.

VL
Avatar Hind
Hind
00:48 06.02.2022.

Posle kradje Nikole T. , kradje slike kune skotskog fotografa sprema se kradja BiH. Kazu posle Romi ovo Romi ono ccc

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.