Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema mjesta panici
Povratak na članak

Jakovina o zaraženom mesu: Nije bilo potrebe alarmirati javnost

Inspekcijske službe odlično su obavile svoj posao. Riječ je o uobičajenom postupku u kojem sve ono što ne zadovoljava propisanu kvalitetu ne ulazi na hrvatsko tržište, poručio je Jakovina

Komentari 15

DB
del boy
11:17 12.10.2012.

dokle god sami možemo uzgoiti dovoljno svinja,goveda i piceka nebi trebali uvoziti ali svi znamo što je to " krema za ruke"

VL
OK
okvardz
11:57 12.10.2012.

1.Nemoze biti poslovnih tajni gradjani Hrvatske moraju znati odakle dolazi meso! 2.Tko je uvoznik mesa Gradjani Hrvatske moraju znati .¨ 3.Tko je dozvolio uvoz mesa ako Hrvatsko meso jos nije prodano(seljci nemaju kome prodati svoj proizvod. 4.Mljeko i mljecni proizvodi se uvoze(zasto ?) a nase proizvodjace mlijekase se unistava takovim postupcima. 5.GOSPODO POLITICARI(Saborski zastupnici) jesmo li vas birali zato da unistite Hrvatsku proizvodnju ili da ju poticete(odnosno da se u Hrvatskoj sve vise i vise proizvodi. Vas kao da placaju Kinezi,Njemci,Talijani,Francuzi,Spanjolci a izgleda i Todoric,Kerum, i ostali mafijasi pa sve unistavate kako bi oni mogli proizvoditi i uvoziti.

VL
JA
james49
12:34 12.10.2012.

Kako smo mi dokazano defetistička nacija, bolje je da i ne znamo kad se neko meso ili mlikarija zaustavi i vrati sa granice. A uvoz je potreban jer kod nas se ovako i onako proizvodi premalo i preskupo.

VL
ZA
zagorec1
13:01 12.10.2012.

Da imamo hrvatsku vladu i hrvatske politicare i da im j stalo do boljitka hrvatske sve probleme pa i nezaposlenost mogu rijesit jako brzo i jedini porez kojeg su trebali uvest i koji je trebao bit enorman je porez na neobradjenu zemlju !!! Da imamo taj porez 80 posto socijalnih poblema vise to ne bi bilo a 90 posto nezaposlenih bi se uhvatilo posla i obradili svoje njive koje su zapustili a drzava im samo mora omogucit da svoje proizvode mogu prodat ako ne u hrvatskoj ad u izoz!! Svijet je gladan a mi imamo vise od pola obradivih oranica pod korovom i sad se cudimo sto nam podvaljuju zarazeno meso! Stvarno mora da smo jadni!!!Pogledajte kako su to austrijanci rijesili!!!

VL
BS
bstrabi2
17:37 12.10.2012.

Jakovina.Trebali bi zbog toga odgovarati.I još kažžete .Nije trebalo alirmirati javnost.Zbpg čega?Pa narod ni je stoka.I zašto netreba narod znati.Po tome više neznamo što jedemo....

VL
SJ
Sve je uzalud
17:52 12.10.2012.

Šta nema potrebe alarmirati javnost kad provoziju od tih transakcija Jankovina ops u džep. Ipak je ovo Hrvatska.

VL
DU
Deleted user
18:09 12.10.2012.

Koje licemjerje. Kao nekoga je briga što će Hrvati jesti? Priče za malu djecu. Netko se rješava konkurencije. A ako je kukurikavcima toliko stalo do zdravlja nacije pitam Zokija zašto je tajno potpisao Zakon o prestanku obveznog označavanja prisustva otrovne GMO hrane u prehrambenim namirnicama ? Dakle nemamo više pravo znati da jedemo GMO, nećemo ni znati da jedemo otrovno smeće, ali to je "stručnjak" Zoki blagosovio jer je završio briselski brzopotezni tečaj za ispiranje mozga. Rekli su mu da je GMO zdrav i Kizo je povjerovao. Fino su ga pogladili po glavi kao dobro dresiranog ćuku, i bacili mu kost da glođe. E, to je problem, a ova salmonela je samo dimna bomba.

VL
OG
Oger
19:21 12.10.2012.

12.10.2012. u 17:37h bstrabi2 je napisao/la: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Stvarno nije bilo potrebno tolika buka. Jel' ti znas koliko svakakvih posiljaka se diljem Europe - bilo hrane bilo nesto drugo - vraca s granica zbog neispunjenih uvjeta uvoza u doticnu zemlju? Kontrolaola je napravljena, to je najvaznije, ustanovljeno da ne smije preci granicu i gotovo. Nada se samo da nasa kontrola kvalitete uvijek tako radi.

VL
OB
-obrisani-
20:43 12.10.2012.

Postovani! Jakovina o zaraženom mesu: Nije bilo potrebe alarmirati javnost * Da li bi Jakovina imao taj stav da je slucajno opozicija na vlasti??? Lijep pozdrav!

VL
Avatar KoHay
KoHay
21:01 12.10.2012.

"– Nakon ulaska u EU, u Hrvatsku će moći ulaziti samo proizvodi koji imaju certifikat za izvoz u Uniju, pa će njihov broj biti znatno smanjen – zaključio je Jakovina" ------ A šta je sa smećem koje će nam prodavati druge članice EU ?

VL
HA
hanamaschna
21:08 12.10.2012.

Ne želim jesti GMO hranu niti želim davati djecu hranu u kojoj ima GMO sastojaka. Kakva su moja prava po pitanju toga u ovoj zemlji u kojoj je sve "transparentno"? Smatram da mi kupci imamo pravo znati tko je bio uvoznik ovoga mesa kao i tko prodaje mlijeko uvezeno iz BiH. Svoj novac imam pravo potrošiti gdje ja to želim i za proizvode koje želim, a da pri tome znam što kupujem. Nastojim kupovati proizvode domaćih proizvođača jer smatram da nam iz uvoza, bez obzira odakle, dolazi hrana osrednje kvalitete. Naša je skuplja, ali vjerujem i kvalitetnija, osim toga treba kupovati na selu domaće sve što se može... ljudi će zaraditi, a mi ćemo, vjerujem, zdravije jesti ...

VL
CH
chemica
21:48 12.10.2012.

Piše vam na ambalaži otkud je mlijeko, a piše vam i otkud je meso. Istina, ono što ne piše je da li ćete se otrovati ili ćete imati više sreće. Na to pitanje odgovaraju nadležne službe. Navodno, u ovom slučaju su savršeno odradile svoj posao. Poznavajući situaciju u našim inspekcijama, samo je pitanje vremena kada će doći do masovnog trovanja. Uglavnom, ne kupovati meso po privatnim mesnicama jer na njemu ne piše otkud je, a PIK Vrbovec si pak ne bi dozvolio da švercano meso podvaljuje pod svoje. Ako već kupujem šrot mlijeko iz Bosne, onda je to isključivo za kuhanje pudinga ( zbilja je šteta onog Dukatovog), a za korištenje u svježem stanju je ipak ovo naše puno sigurnije. Imamo tržnu privredu i svakom je omogućeno da bira. Nema zabrane. Bosansko, hrvatsko, srpsko...Bitno da je zdravstveno ispravno, a na kontroli treba još više poraditi. Državom vladaju podobni mediokriteti, a kada takvi paze na ljudsko zdravlje...Nije dobro.

VL
PR
pramac
22:28 12.10.2012.

Tako je Jakovina,čemu uzbunjivati javnost o nekom zaraženom mesu ako neko i rikne država će riješit pogrebne troškove obitelji i živili idemo dalje!

VL
MA
mareiaco
14:56 13.10.2012.

Što broga Jakovinu što mi jedemo.Bitno da oni zarade.Sigurno on ne kupuje meso ko mi obični smrtnici već dobija .

VL
GE
gemist
18:36 12.10.2012.

@okvardz Potpuno se slažem,kakva jeb.. poslovna tajna,koga se tu štiti,da su ispektori bili malo aljkavi,neko bi se zarazio i opet bi bila poslovna tajna??U civilizaciji firme propadaju zbog takvih stvari i odšteta.Nego,usput,kad vidite u dućanu mlijeko,trajno,koje je bar 1kn po litri jeftinije od svih ostalih,u pravilu je po nekakvim akcijama,oko 4kn/l,odkup,prerada,ambalaža,dostava i svi zaradili,pogledajte zemlju proizvodnje,koliko oni imaju krava i gdje ih imaju da mogu još izvoziti pod takvim cijenama?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.