Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarski forum

Jakovčić najavio 196 projekata i gotovo 11.000 novih radnih mjesta

Gospodarski forum Istre (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
27.04.2011.
u 13:08

Istarski župan Ivan Jakovčić je iznio podatak o 10.588 nezaposlenih građana poluotoka

U Puli je danas održan treći Gospodarski forum Istre, skup koji se održava svake dvije godine. Forum je okupio tristotinjak sudionika, a u ime Ministarstva gospodarstva sudjelovao je i državni tajnik Ivan Bubić.

U hotelu Histria svim je sudionicima darovana i publikacija “Istra 2015. – planirani projekti i mogućnosti razvoja istarskih gradova i općina". Istarski župan Ivan Jakovčić  iznio je podatak o 10.588 nezaposlenih građana poluotoka što je u odnosu na prije pet godina čak dva puta više.

U 196 projekata koji su predstavljeni sudionicima foruma do 2015. godine u Istri bi se moglo otvoriti 10.997 radnih mjesta. Jakovčić je posebno istaknuo konkurentnost Istre u metaloprerađivačkoj i automobilskoj industriji te energetici. Vezano za razvoj turizma, osvrnuo se i na dvojbe u vezi s gradnjom igrališta za golf.

– Želimo li konkurentnost hrvatskog turizma, trebaju nam igrališta za golf, a u Istri najveće saveznike za ta igrališta imamo u vinarima i maslinarima koji u golferskom turizmu vide svoj interes. Treba li nam mini Las Vegas u Istri, valja razmotriti. Istri svakako treba jedan kongresni centar koji može okupiti oko 40.000 gostiju. U turizmu  bi sada trebalo 10-ak igrališta za golf i jedan jak kulturni centar. Istra nema naftu kao Abu Dhabi, ali imamo drugo bogatstvo. Imamo prostor jer je tek oko pet posto poluotoka pod asfaltom, kazao je Jakovčić.

Na Gospodarskom forumu predavanje je održao i znanstvenik Miroslav Radman koji je ocijenio da je uspješna ona zemlja koja ima gotovinu da plati sve svoje promašaje.

– Nemamo u ekonomiji računovodstvo neuspjeha, a to treba imati da bi se shvatilo da je neuspjeh dio procesa – kazao je Radman i poručio gospodarstvenicima da budu hiperaktivni.

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:26 27.04.2011.

pocinje kampanja lazi

OB
-obrisani-
17:59 01.05.2011.

Već je pala prva klapa u džep ! Bit će ista podrška kao i za projekt Barbariga i Dragonera ! Jakovčić je Sanaderov suradnik i bilo bi pošteno da mu pravi društvo iza rešetaka.

KU
kumpare
22:19 27.04.2011.

Ma ča govori ta štupido....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije