Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domjenak

Jakovčić na kraju godine: Neka i u Istri počnu istrage o korupciji

ivan jakovcic
Duško Marušić/Pixsell
20.12.2010.
u 14:31

Predsjednik IDS-a ustvrdio je da je Hrvatska ove godine napravila ozbiljne iskorake prema Europi te da je i Istra primjer kako nam se Europa isplati

- Ovu je godinu obilježila jaka borba protiv korupcije i dobro je da su uhićeni oni koji su se ogriješili, među njima i ministri pa čak i bivši premijer. To je dobro jer je to potvrda da je borba protiv korupcije na djelu. Ovim putem pozivam DORH, policiju i USKOK da istraže sve slučajeve korupcije i u Istri, pa i one slučajeve koji se anonimno prijavljuju, ili o kojima pišu mediji. Neka se institucije pozabave i Istrom jer u politici nisu svi isti - kazao je danas na prigodnom domjenku za novinare predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

On je ustvrdio da je Hrvatska ove godine napravila ozbiljne iskorake prema Europi te da je i Istra primjer kako nam se Europa isplati. Jakovčić je naveo da je Istra iz europskih fondova uspjela za brojne projekte dobiti oko 4 milijuna eura.

Vezano uz političke prilike u Hrvatskoj kazao je da je dobro da se Hrvatska podijelila na dva jasna bloka jer će građani na izborima lakše prepoznati njihove namjere. Jakovčić je najavio model izlaska iz krize koji će potaknuti Istarska županija, a 2011. godine očekuje i početak realizacije projekta Brijuni rivijera.

Predsjednik Skupštine Istarske županije, SDP-ovac Dino Kozlevac, kazao je kako se nada da će se nakon izbora 2011. godine dogoditi snažna decentralizacija te da će i Istra dobivati dva puta više novca nego dosad.

Ključne riječi

Komentara 13

ZA
Zagorac
16:37 20.12.2010.

A uskoro ce i on odkukurikat

LI
Lisnjak
17:20 20.12.2010.

Ako Jakovcic sam poziva USKOKa, onda je to poruka kako je potpuno neukaljan. Zato ce jednog dana biti zanimljivo kako ce dokazati porijeklo svog sjajnog bogatstva. Ishod svega vjerovatno vec znaju poneki komentatori.

OB
-obrisani-
16:05 20.12.2010.

Dugo je šutio pa se sad javio od kad mu je prijatelj sanader u zatvoru,skupa su radili zajedno pa ćemo vidjet kad austrijanci još dublje zaoru u aferu hipo ,šteta što jakovčić nema bosansko državljanstvo već bi odavno bio bosanac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije