Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A. Kolić Marković

'Jakovčić i Sanader u mnogočemu su slični'

Ana Kolić Marković
03.04.2013.
u 23:40

Kolić Marković brine da bi, pored svih onih, kako kaže, s čistom reputacijom, netko poput Jakovčića htio predstavljati Hrvatsku u EU parlamentu

\"Nizanje afera oko Jakovčićeva IDS-a neodoljivo podsjećaju na vrijeme Sanaderovog HDZ-a. Kao što je on pokušao pobjeći i pustiti Jadranku Kosor da se koprca u potonjim aferama, tako sad i Jakovčić napušta brod koji tone ( IDS) te pokušava pobjeći u Bruxelles i voditi konce sa sigurne daljine\", stoji u posljednjem priopćenju Ana Kolić Marković, kandidatkinja za istarsku županicu HSP-a A. Starčević.

Dalje navodi da je \"Jakovčić u Istri djelovao lokalno jednako kao što je Sanader djelovao globalno u cijeloj Hrvatskoj. Usprkos tome što IDS-ovi članovi to nikad neće priznati, a svojevremeno nisu ni HDZ-ovi u pogledu Sanadera, IDS je stranka koja je svoje ime okaljala identičnom vladavinom kao i Sanaderov HDZ. Proizlazi zaključak da IDS-ovi glasači glasaju za nastavak prijevare svih građana Istre. Kao što ni Sanader nije bio jedini akter u otkrivenim aferama tako Jakovčić djeluje kroz mrežu svojih poslušnika, koji, ukoliko budu upitani o njihovoj ulozi u radu stranke, nadajmo se, neće bolovati od iste amnezije koju imaju Sanaderovi suradnici.

Jakovčić, osim što su se svojevremeno međusobno jako dobro slagali, i Sanader su u mnogočemu slični pa i u sljedećem: oboje su nakon demokratskih promjena u RH došli iz Austrije. Oboje su bili povezani s istim financijskim krugovima iz Austrije.Oboje imaju sklonosti prema lijepim i skupocjenim stvarima – golf, vina, jedan umjetnine a drugi nekretnine. Oboje vole biti okruženi ljudima koji ih bespogovorno slijede. Oboje se vole predstavljati kao zaštitnici svog naroda i svoje zemlje – busanje u istarska i hrvatska prsa, dok im istovremeno konto rapidno raste. Nesumnjiva je Jakovčićeva ljubav prema istarskoj zemlji – iz godine u godinu svjedoci smo povećanja kvadrata te iste zemlje u njegovu vlasništvu\".

Kolić Marković brine da bi, pored svih onih, kako veli, s čistom reputacijom, netko poput Jakovčića htio predstavljati Hrvatsku u EU parlamentu. Dotakla se i Kajina. \"Kako stvari stoje Kajin sve više poprima obilježja pokajnika u sudskim procesima. Pitanje je hoće li i Kajin, poput Sanaderovih Čobankovića, Fiolića i drugih izjaviti da nije imao hrabrosti suprotstaviti se svom šefu i da nije o sumnjivim rabotama ama baš ništa znao? Pitanje je samo hoće li se epilog Jakovčićevog IDS-a dogoditi prije ili nakon izbora. Ali sigurno će se dogoditi. Jer tolika sličnost između Jakovčića i Sanadera upućuje i na to da će vjerojatno slično završiti. HDZ trenutno svoju katarzu prolazi kroz sudske procese Sanaderu dok ćemo IDS-ovu katarzu pratiti nadam se vrlo ubrzo\", zaključuje u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije