Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Jaka tuča u kontinentalnoj Hrvatskoj: Padali komadi veličine oraha

Grmaljvinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je Rakovicu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.04.2019.
u 13:36

U Ogulinu je temperatura zraka u 11 sati bila 17 stupnjeva Celzijevih i naglo je pala na osam, a u 13 sati porasla je, ali samo na 11 stupnjeva

Na velikom prostoru Karlovačke županije padala je u subotu tuča praćena grmljavinom, ali dojava o štetama nema, jer je uglavnom bila veličine graška.

Iako je u Ogulinu bila i veća i obilnija, nije padala velikom silinom te nije prouzročila veću štetu, doznaje Hina u meteorološkim postajama u Karlovcu i Ogulinu.

"Nevrijeme je došlo sa sjevera između 11 i 12 sati i kretalo se prema jugu, te je donijelo tuču, s tim da je tuča bila u veličini zrna graška do lješnjaka i nije padala velikom silinom", rekao je Hini meteorološki motritelj iz Ogulina Viktorio Slišković i ustvrdio da nema većih šteta.

Slično je bilo i oko 12 sati na području Rakovice koje je zahvatilo grmaljvinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom. U petnaestak minuta padala je tuča veličine lješnjaka koja nije nanijela veće štete.

U Ogulinu je temperatura zraka u 11 sati bila 17 stupnjeva Celzijevih i naglo je pala na osam, a u 13 sati porasla je, ali samo na 11 stupnjeva.

Zahladilo je i u Karlovcu, a motritelj Zoran Lasić kaže da u Karlovcu i oko njega tuča uglavnom nije bila intenzivna, da je padala uglavnom uz pljusak te nije bila veća od zrna graška.

Ključne riječi

Komentara 9

GD
goran.devcic
16:32 27.04.2019.

Bad ga serete,bila je velicine graska a nekim mjestima lješnjaka.

ZC
zorro.cz
18:15 27.04.2019.

U btj.. a ja mislio kokosovih oraha...

DH
dalibor.hren
19:06 27.04.2019.

Je li novinar ikad vidio orah?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije