Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Osijeku

Jadranka Kosor: Karamarko je u HDZ uskočio u vlak pred izbore

Jadranka Kosor
Davor Javorović/Pixsell
06.05.2012.
u 19:47

U Osijeku ju je pratio Vladimir Šeks, a dočekali su je čelnik gradskog odbora Josip Salapić i predsjednik županijskog ogranka Tomislav Ivić.

OSIJEK - Tomislava Karamarka u Vladu je doveo Ivo Sanader pa se treba postaviti temeljno pitanje zašto borbu protiv korupcije nije počeo u to doba, nego je politički prostor za nju široko otvoren početkom srpnja 2009. Mogao je i puno prije i puno žešće – ponovila je Jadranka Kosor, nakon Virovitice, i večeras u Osijeku, gdje je njezin protukandidat jutros rekao kako je upravo on počeo "famoznu borbu protiv korupcije".

Komentirajući njegovu izjavu kako je kampanja počela prljavo, istaknula je da ona, "za razliku od Karamarka", nije u kampanji.

- Ja dugo radim u HDZ-u i za HDZ. Potrošila sam zaista puno cipela radeći za ovu stranku, za razliku od njega. Što se prljavoće tiče, mogu se pohvaliti da su su do sada svi moji protukandidati, uključujući i njega, lupali isključivo po meni – izjavila je.

Karamarko je, dodala je, u HDZ ušao u zadnjem trenutku.

- Uskočio je u vlak pred izbore, kad su mu propale sve druge šanse da izađe na izbore. Bio je mojom voljom na čelu treće izborne jedinice i očekivala sam da će iznositi sve podatke i saznanja, primjerice, o gospodinu Čačiću, koji je tamo bio naš politčki suparnik, a o njemu nije izgovorio jednu jedinu rečenicu. Zašto, to je pitanje za njega – nastavila je.

HDZ vidi, kazala je, kao moćnu stranku, u kojoj se jačaju demokratski procesi i gdje će vodstvo biti izabrano tako da "izaslanici slobodno odlučuju, bez prijetnji, pritisaka i ucjena", na temelju dosadašnjeg rada.

- Ali i na temelju naših biografija, ali i svega onoga što imamo. Dakle, jesmo li imali tvrtke, imamo li tvrtke, jesu li one radile s državom, jesmo li iz toga izvlačili neku korist i tako dalje – navela je. Na upit novinara misli li na tvrtke koje su možda u vlasništvu Tomislava Karamarka, odgovorila je kako je to "posao Državnog odvjetništva i Uskoka, gdje postoje određene prijave" te da se ona ne želi u to miješati.

Novinare je zanimalo i kako to da se priča o tvrtkama izvlači u kampanji i je li joj smetala dok je Karamarko bio u njezinoj Vladi, ustvrdila je kako je ona bila vrlo aktulana i 2009.

- U borbi protiv korupcije, Ministarstvo unutanrjih poslova moralo je započeti istražne radnje. Ja nisam bila ministrica unutarnjih poslova. Bila sam predsjednica Vlade koja je predlagala zakone za jačanje Državnog odvjetništva i USKOK-a – odgovorila je.

U Osijeku ju je pratio Vladimir Šeks, a dočekali su je čelnik gradskog odbora Josip Salapić i predsjednik županijskog ogranka Tomislav Ivić.

No, Kosor je upitana i za komentar nedavne objave kako je Slavonija zapravo stala na stranu Karamarka.

- Petar Lagator (potpredsjednik osječkog HDZ-a, nap.a.), koji je danas na suprotnoj strani, na Veliki je petak izrekao toliko lijepih riječi o meni, rijetko kad sam čula toliko puno argumentiranih komplimenata na svoj račun. Zaista ga je bilo prekrasno slušati. Dapače, dao je jedan intervju gdje me hvali i podupire za predsjednicu HDZ-a. Ali mi trebamo ljude u vodstvu stranke koji neće okretati kapute kako vjetar puše i koji se neće ničega bojati – zaključila je Kosor koja je na prvi dan kampanje nosila broš u obliku djeteline s četiri lista.

Ključne riječi

Komentara 91

Avatar tetak
tetak
21:05 06.05.2012.

Čudi me da nitko od kandidata nije na osvajanje glasova kernuo iz kumrovca ? Ili možda misle tamo slavodobitno završiti sa slavljem ????

FE
feelthemusic
08:01 07.05.2012.

. guten morgen...heute nix arbajt..??

ŠI
šifra2
20:12 06.05.2012.

Lagator - moje prezime je i moj program!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije