Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5.7 PO RICHTERU

Jači potres zabilježen na Novom Zelandu: 'Pola slika nam je palo sa zida'

EMSC
15.02.2023.
u 11:13

Potres je bio na dubini od 67 kilometara, a mještani obližnjih gradova izvijestili su kako su psi počeli lajati, a sve se treslo

Jutros oko 8 sati na Novom Zelandu zabilježen je jači potres magnitude 5.7 po Richteru. Epicentar potresa bio je na području Cookovog prolaza, oko 50 kilometara od grada Paraparaumu. Potres je bio na dubini od 67 kilometara, a mještani obližnjih gradova izvijestili su kako su psi počeli lajati, a sve se treslo.

- Treslo se 45 sekundi - pisali su korisnici EMSC-a. 

- Pola slika je palo sa zida - dodali su ostali.

Inače, ciklon Gabrielle u srijedu je oslabio i udaljio se od Novog Zelanda, dok je zemlja počela procjenjivati štetu prouzročenu obilnim poplavama, klizištima i jakim vjetrovima koji su prouzročili smrt troje ljudi i protjerali tisuće iz svojih domova. Gabrielle, ciklon koji je stigao do Novog Zelanda u nedjelju prije nego što je krenuo niz istočnu obalu Sjevernog otoka, odsjekao je čitave gradove, odnio farme, mostove i stoku te potopio kuće, javljaju svjetske agencije.

>> VIDEO Snimke dronom pokazuju ogromne pukotine na autocesti u Kahramanmarasu

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:43 15.02.2023.

požari, poplave, potresi, ratovi, nemiri, narode shvaćaš li i razumiješ li poruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije