Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U CENTRU ZADRA

Izvjesio zastavu Ukrajine na trgu, pa netko sve prijavio policiji. Je li riječ o prekršaju?

Frane Šarić
10.03.2023.
u 14:02

Zakon navodi da se zastava strane države bez općeg poziva društveno-političke organizacije ili bez odobrenja organa uprave nadležnoga za unutrašnje poslove, kažnjava prekršajnim nalogom i novčanom kaznom od u iznosu do 100 eura

Na centralnom zadarskom trgu prije dva tjedna izvješena je Ukrajinska zastava i prema lokalnom zadarskom portalu postavio ju je zadarski gradski vijećnik i čelnik lokalne podružnice Stranke umirovljenika Duško Vuković. No, netko je to prijavio policiji koja sada traga za Vukovićem kako bi se utvrdilo je li napravio prekršaj za koji se može dobiti i do 100 eura kazne.

Vuković je izjavio lokalnom portalu da je emotivno pogođen stradanjem Ukrajine, zastavu postavio u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom i to javio i gradonačelniku Branku Dukiću sugerirajući mu da se na gradskim ustanovama i institucijama također izvjesi zastava Ukrajine.

No, zakon navodi da se zastava strane države bez općeg poziva društveno-političke organizacije ili bez odobrenja organa uprave nadležnoga za unutrašnje poslove, kažnjava prekršajnim nalogom i novčanom kaznom od u iznosu do 100 eura. O tome smo pitali u policiju koja nam nije potvrdila ni demantirala da je zastava postavljena bez odobrenja. - Događaj je prijavljen policiji i utvrđujemo sve okolnosti - rekla nam je Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije. 

>> VIDEO Bad Blue Boysi 'zapalili' Zagreb, sve je prepuno baklji i dima


 

Komentara 13

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:09 10.03.2023.

Zastavu skinuti i opaliti po novčaniku. Zakon je potpuno jasan. Hrvatska ispred svih i samo Hrvatska. Ovoga koji vješa zastave poslati u Ukrajinu.

GO
goran2hr
14:53 10.03.2023.

Iako još nismo prošli EU referendum (nismo bili članica), Sanader je protuzakonito po Hrvatskoj vješao zastave EUnije. Toliko da se zna kome smo podčinjeni i kako je ulazak gotova stvar, a referendum formalnost.

Avatar papigagolog
papigagolog
15:37 10.03.2023.

Isti taj je istaknuo i zastave Iraka i Libije kad su ih Ameri rokali. Ah, da...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije