Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPNENA OFENZIVA

Izraelska vojska sprema veliki napad, Netanyahu naredio: 'Počnite se pripremati'

The Israeli War on Gaza Enters Its Fifth Month.
Foto: ISMAEL MOHAMAD/NEWSCOM
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
09.02.2024.
u 16:45

Iz ureda premijera stiglo je i priopćenje ovog petka, u kojem se ponovno navodi kako je nužno uništiti Hamas

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu navodno je naredio vojnicima da se pripreme za kopneni napad na Rafah, grad u Gazi na granici s Egiptom u kojeg je prebjeglo oko milijun i pol Palestinaca. Iz ureda premijera stiglo je i priopćenje ovog petka, u kojem se ponovno navodi kako je nužno uništiti Hamas.

- Ne može se postići vojni cilj uništenja Hamasa ako se poštedi četiri vojna bataljona Hamasa koja su u Rafahu. S druge strane, jasno je da je u slučaju tako masovne operacije u Rafahu potrebno evakuirati civile. Iz tog razloga premijer je usmjerio Oružane snage Izraela (IDF) da naprave plan kojim će se evakuirati civili i istovremeno uništiti preostali bataljoni - objavljeno je, prenosi NBC

The Israeli War on Gaza Enters Its Fifth Month.
1/16

Snažna kritika na ove pripreme stigla je od SAD-a, nakon što je predsjednik Joe Biden poručio da se ''pretjeralo s izraleskom vojnom operacijom u Gazi''. Biden je dodao kako SAD radi na tome da se uspostavi izvediva pauza u napadima te kako bi se obavili razgovori o potencijalnoj razmjeni zarobljenika.

„Bilo kakva velika vojna operacija u Rafahu u ovo vrijeme, pod ovim okolnostima, s više od milijun, vjerojatno s milijun i pol Palestinaca koji su potražili sklonište u Rafahu, bez razmatranja njihove sigurnosti bila bi katastrofa, i mi to ne podržavamo”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće John Kirby dan ranije. 

Od početka rata više od 27.900 ljudi ubijeno je u Gazi, objavilo je ranije ministarstvo u Palestini. Više od 64,400 civila je bilo ranjeno, a još je tisuće nestalih. 

POVEZANI ČLANCI:


 
Ključne riječi

Komentara 11

MI
mislavkatic66
17:58 09.02.2024.

Podrškom Izraelu SAD su zapravo dovele Ukrajinu na rub poraza i Europu u problemu kojem su i sami kumovali. Što se tiče vojnog dijela naspram Izraela isti je mogao biti odrađen u tišini, a što se tiče otvorene podrške genocidu neznam zašto im je ovo trebalo, jer je veliki dio svijeta i ukrajinsku borbu poistovjetio sa istim. Ono da ih Izraelci drže za muda pokazat će se diskutabilnim ali su ih uvukli i nema nazad.

PL
plotto
17:26 09.02.2024.

Netanyahu spašava svoju guzicu,a njegovi će se problemi samo pojačati jer je Egipat zaprijetio stavljanjem van snage Sporazuma sa Izraelom iz Camp Davida.Plan je Izraela istjerati Palestince iz Gaze na Sinajski poluotok što Egipat ne samo da neće dozvoliti ,nego će biti prisiljen u rat protiv Izraela.

LU
lucio2
17:04 09.02.2024.

Ludilo Izraelaca lupit ce njima samima o glavu. Jedina dobra stvar u cijeloj prici je ta da sad cijeli svijet vidi o kakvoj je zlocinackoj zemlji tu rijec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije