Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAUZIMANJE STRATEŠKIH POZICIJA
Povratak na članak

Izraelska vojska ulazi u Siriju kako bi blokirala Hezbollah

U Tel Avivu su svjesni da bi ostanak Hezbollaha na njihovim granicama bio stalna opasnost od mogućeg napada na dvije fronte

Komentari 64

BA
bakulušić
11:50 05.11.2017.

Evo idealne prilike da gospođa Pusić iskoristi događanja pa da opet priča malo o agresiji. Možda bi joj to uvećalo šanse kad se ponovo javi za neku funkciju u UN.

VL
ZV
Zvjerko
10:47 05.11.2017.

Golanska visoravan je okupirana od strane Izraela. Milijun Palestinaca je protjerano iz svojih domova prilikom stvaranja Izraela, Izrael do sada nije ispoštovao niti jednu rezoluciju UN-a. Izrael je direktno podupirao milicije koje su počinile masakr u izbjegličkim kampovima (naravno, nitko za to nije odgovarao)... Sada Izrael opet želi napasti jednu suverenu državu da bi se osigurao zbog "MOŽDA" prijetnje. Tako au i Ameri napali Irak zbog "možda" oružja za masovno uništavanje. Ono što se Izraelu mora priznati je da ima najbolju vojsku na svijetu i najbolje lobiste na svijetu. Bez obzira na najbolju vojsku, mislim da će Izrael opet izgubiti od Hezbolaha kao i prije nekoliko godina jer nitko nikada nije uspio protiv naroda. Da bi srvorio svoju državu Izrael je morao protjerati milijun Palestinaca. Isto će morati učiniti u svom pograničnom području ako želi sigurne granice. Izrael zaboravlja jednu stvar: Hezbolah nije jedan čovjek ili neka organizirana skupina boraca. Hezbolah je duh naroda (nešto slično kao kod nas početkom devedesetih), Hezbolah nema niti državu, niti teritorij, on ima pomoć svih Palestinaca i upravo zato ga je nemoguće uništiti vojnom intervencijom. Da, moguće je na neko vrijeme napraviti neku tampon zonu, ali kad tad će se morati povući, a tu prazninu će opet popuniti Hezbolah.

VL
VI
vidum
11:47 05.11.2017.

Nemojte slučajno pomisliti da je ovo terorističko ponašanje.

VL
ST
stomugromova
13:36 05.11.2017.

Stvarna povijest je učiteljica života............................ Veljače 14, 1945, Franklin Roosevelt (Z) se sastao sa saudijskim kraljem Ibn Saudom na američkom brodu USS Quincy. Americki State Department: : Zagarantiran nam je pristup izvoru fantastične sile, najdragocjenijeg materijalnog bogatstva u povijesti ove planete.” Tri godine kasnije Izrael je osnovan.Proučite podrijetlo vladajuće porodice Al-Saud . Uobičajena laž ( tu se prisjetite “kršćanske “ porodice Habzburga koja je vladala Austrougarskim carstvom preko 500 godina i koja je bila Askenazi -kazarskog podrijetla) je da su iz Hashmite plemena ,dok ustvari svoje porijeklo vuku iz židovskog plemena Banu Qunaiqa još iz sedmog stoljeća Arabije.Muhammed Ibn Abd koji je u 18 stoljeću uspostavio vahabi sektu Al Wahhab, svoje podrijetlo vuče iz turske Donemah zajednice ( kripto Židovi) ,sto je njegov djed bio, kao i kasnije Mustafa Kemal Ataturk. Toliko o lažnim muslimanima.Svojim podanicima sjeku udove za sitne prekršaje,dok oni vjeru i šerijat prakticiraju tako kad dođu npr. u poznate europske turističke destinacije poput Monte Carla,odaju se akoholu,kockanju,uživanju narkotika, prostituciji i svemu što po toj vjeri zaslužuje smrtnu kaznu.

VL
DU
Deleted user
11:52 05.11.2017.

Rusi ne diraju Izrael, čak ni kada on napada Sirijsku, Asadovu vojsku. Razlog, mudra ruska taktika, ali i vrhunska proaktivna diplomacija. Rat u Siriji je praktično završen, granice u tišini načelno dogovorene između glavnih igraća. Oni koji su najviše ginuli na strani jedne ili druge koalicije očekuju "nagrade". No svima se ne mogu utažiti apetiti svih, pa povremeno "šamaranje" nestašnih, itekako odgovara Rusiji da ih ona ne mora opominjati. To isto rade zapadni saveznici uz granicu sa Turskom i dalje istočno koje zauzimaju Kurdi (Turski,Irački i Sirijski), njih pa Iračani i Turci "opominju" sa po kojom granatom, kao ove Izraelci. Potpuno jasno, igra ide kraju, sukladno dogovoru na koji je Rusija prisilila zapadne saveznike, pošteno ih "puštajući u sedlu" sa taktikom izbjegavanja većeg i razornijeg rata.

VL
Avatar zong
zong
12:51 05.11.2017.

Tko je tu lud?! Izraelci tuku Hezbollah, koji se bori na strani sirijske vojske protiv te iste Al-Nusre, odgovorne za napad autobombom u Izraelu a Izrael koristi propagadno taj isti napad Al-Nusre da bi ušli kopnenom vojskom u Siriju i uništavali opet Hezbollah... Ne kužim logiku!!!

VL
SR
Sremac
14:21 05.11.2017.

Ostavite se Izraela....niti ce oni koga pitati sta da rade,niti ce cije mudrovanje poslusati.Nesto ne verujem da ce neko imati sta da im prigovori(mislim na velike sile),ostali su nebitni

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
15:45 05.11.2017.

"...da je Hezbollah, u savezu s Iranom, veliki pobjednik rata u Siriji" >;-)) Ja sam o ovom pisal davne, davne ali ah....znam, znam....krivi su Vatikan, Ameri, Izrael...

VL
DU
Deleted user
11:15 05.11.2017.

Sada čekamo komentare ISLovih glavojsća.

VL
MA
marengo1
12:42 05.11.2017.

Isil kojeg su oformili sa svojim Mosadovcom Shimon Elliotom (Al Bagdhadijem) izgubio rat u Siriji i odmah sad krecu tvorci te nakaradne teroristicke organizacije da zauzmu to upraznjeno mjesto da se zna kakav im je naum... Uz Saudijsku Arabiju Izrael je najveci karcinom ove planete...

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:36 05.11.2017.

Pa oni su u Sirji jos od 1967, aktivno ratuju na strani Al-Qaide i ISIL-a vec godinama, pruzaju im zracnu podrsku, sada ce samo prosiriti svoju agresiju nesto sjevernije. Vjerujem da ce im "principijelna tzv. medjunarodna zajednica" odmah uvesti sankcije (ha, ha, ha...) kao sto su Rusima.

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
09:29 06.11.2017.

Lako im se qurcit kada su im Ameri iza ledja..

VL
Avatar zong
zong
13:04 05.11.2017.

Zadnji puta kada su Izraelci ušli u Libanon da razbiju Hezbollah dobili su dobrih batina Kornetima. Merkave su gorjele kao šibice... Onda su slijedile smjene kako u izraelskoj vojsci tako i u politici... Tako da ne vidim razlog zašto bih Rusi morali u opće ratovati sa Izraelom...

VL
MX
Mister X
18:16 11.11.2017.

Izraelska vojska ulazi u Siriju kako bi zauzela još Sirijskog teritorija pored odavno otetog dijela. Dok Rus ne stvori neki NATO savez mogu mu sve prijatelje i "saveznike rasturati ubijati razbijati i uništavati tko god se sjeti kad god too začeli . Nema agresije nema okupacije nema ništa kad Izrael čini bilo gdje i bilo kada to zažali da odradi ! Prije dok sam bio mlađi nikako nisam shvatio tog Hitlera = tj njemačke politike tada što to ima toliko protiv Židova je su li zaista tako zli ? Sad znam mnogo više iako me pametni ne smiju učiti istini nepravdi i realitetu...

VL
SM
siki_miki
11:48 05.11.2017.

Izraelski drzavni tetorizam. Nek samo udu, pa da i oni pocnu ic doma u kovcezima. Nisu nista naucili 2006-te.

VL
KU
kupatilo
13:19 05.11.2017.

Nece Rusi ni Ameri nikad protiv Izraela.A ninetrebaju jer sta da pomognu ovim muslicima da se dokopaju Isusovog groba pa dase izivljavaju.Bilo pravislavni bilo katolički vjernici takav događaj nesmiju dopustiti i nece.Zato nek vas necudi ponasanje ni Rusa ni Amera.Pravi muslimani nesmetaju i oni nisu za rat ali ove terorističke skupine noje obilato pomaze Iran i koje nesnosljivo mrze krščanstvo bi najsretnije bile da to mogu učiniti a Izrael to čuva i štiti za sve nas.Zatoje i omoguceno mu da postane takva sila i pomazemu se i bolje daje tako nego dase uvuce cijeli svijet u rat.

VL
Avatar unačelu
unačelu
11:04 05.11.2017.

Izraelskim zrakoplovima čini se baš puno i ne smetaju sirijski i ruski s300 i s400

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
09:42 05.11.2017.

Sada čekam komentare kao: Sada će ih Rusi ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.