Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš neobično

Iznenadio se kad je naletio na veliku zmiju u ovoj situaciji: 'To sluti na katastrofu'

Zimska svakodnevica u zagrebačkom zoološkom vrtu
Sandra Simunovic/PIXSELL
17.02.2022.
u 13:34

– Taj dan bilo je oko sedam stupnjeva, a na snijegu sam vidio velikog poskoka kako se migolji. Ovo je potpuno neuobičajena pojava da izlaze iz skrovišta u veljači – ispričao je stanovnik srpskog sela Miševići.

Neobičan prizor zatekao je jednog stanovnika na jugozapadu Srbije koji je u ovo zimsko doba na snijegu ugledao velikog poskoka.

– Taj dan bilo je oko sedam stupnjeva, a na snijegu sam vidio velikog poskoka kako se migolji. Iako sam dosad već naletio na ove zmije, primjerak koji sam vidio tog dana bio je najveći. Ovo je za njih potpuno neuobičajena pojava, jer ne izlaze na sunce prije Đurđevdana pa čak ni tada kada su temperature poprilično visoke – ispričao je za RINU Milivoj Remović iz sela Miševići, smještenog na nadmorskoj visini višoj od 1000 metara.

Fotografiju poskoka na snijegu možete pogledati ovdje.

Nije poznato što je ovog poskoka natjeralo da izađe usred zime i po dubokom snijegu iz skrovišta. Inače, u tom kraju uobičajeno je vidjeti razne vrste zmija, no nikako ne u veljači, piše Blic te dodaje da prema narodnom vjerovanju ovakvo čudno ponašanje zmija zimi upozorava na prirodnu katastrofu, što ne isključuje ni mogućnost potresa.

Stručnjaci, s druge strane, kažu da razlozi ove pojave mogu biti u klimatskim promjenama. Zmije osjećaju vibracije i tektonske poremećaje i zato reagiraju na način koji nije uobičajen.

– Moguće da ju je pokrenuo i neki izvor topline, a imajući u vidu da je bila duga i topla jesen, vjerojatno i to može biti razlog – izjavio je biolog Duško Brković.

Video – Sanjali ste zmije? Pogledajte što to može značiti

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije