Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagle promjene vremena

Iznadprosječne temperature i južina, od srijede opet zima

građani, sunce
Foto: Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
11.01.2016.
u 07:00

Hrvatska će se se do vikenda vratiti na minus 10 i dnevna temperatura bit će u minusu. Biometeorološka situacija bit će nepovoljna

Nakon desetak dana obilježnih snježnim padalinama i niskim temperaturama, novi tjedan počinje umjereno do pretežno oblačnim te za ovo doba godine iznadprosječno toplim vremenom, donosi Meteo-info.

Mjestimice će biti povremene kiše, ponajprije na Jadranu i u predjelima uz njega te u Gorskom kotaru i Lici, u ostatku zemlje tek sporadično. U drugom dijelu dana kiša će biti rjeđa, a sunčana razdoblja češća, osim na srednjem Jadranu, gdje će i u drugom dijelu dana ostati pretežno do posve oblačno. Na sjevernom Jadranu, u Lici i na krajnjem jugu Jadrana tijekom jutra može biti i obilnije kiše.
 Diljem zemlje bit će vrlo vjetrovito uz umjeren i jak, ponegdje na udare i olujan, jugozapadni i južni vjetar.


Jutarnje temperature zraka u većini kopnenih predjela bit će od 3 do 7 stupnjeva Celzijevih, u Gorskom kotaru i Lici mjestimice bi mogle dosezati i 10 stupnjeva, dok se na moru u jutarnjim satima očekuje između 10 i 14 celzijevaca. Najviše dnevne temperature bit će između 9 i 15 stupnjeva u kopnenim, te od 14 do 18 u morskim predjelima. U utorak će i dalje biti vjetrovito uz većinom umjeren, u gorju i na Jadranu i jak jugozapadni, u Dalmaciji i zapadni vjetar.
Kopnena Hrvatska u jutarnjim će satima imati između 3 i 6 stupnjeva Celzija, morska od 7 na sjevernom Jadranu do 14 stupnjeva na njegovu krajnjem jugu.

U najtoplijem dijelu dana na kopnu se očekuje većinom od 7 do 13 stupnjeva, a na obali i otocima između 11 i 16. No, već od srijede očekuje se povratak zime. Prema prognozi DHMZ-a, Hrvatska će se buditi na temperaturama u minusu, do vikenda se vraća minus 10 i dnevna temperatura u minusu. Početkom novog tjedna diljem zemlje se očekuje nepovoljna biometeorološka situacija. Ljudi osjetljivi na vrijeme patit će od glavobolje, bolova na mjestima ranijih ozljeda te razdražljivosti, a noću i nesanice. 

>> Nakon leda stiže zatopljenje, najviša temperatura do 17 °C 

>> Uživajte još malo u snijegu: Idući tjedan temperature će se popeti i za 10 stupnjeva

Komentara 1

EU
eurobanana
09:57 11.01.2016.

O je....pomislio da ce nam Globalno zatopljenje donjeti 20 celsiusa.....a kad ono zima opet.Im Istvana i globalnom zatopljenju...zagrije me samo oko gebelara kad ogrijev moram kupiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije