Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nebajkoviti odnosi

Između Kine i Japana upetljao se čak i zli Lord Voldemort

Harry i Voldemort
Foto: Youtube Screenshot
1/2
07.01.2014.
u 11:36

Kineski veleposlanik u Britaniji naveo je kako je posjet japanskog premijera svetištu Yasukuni odraz buđenja militarizma, kao lord negativac iz bajki o Harryju Potteru i predmeti iz njegove mračne duše

Harry Potter kao da je začarao odnose Kine i Japana u vezi posjeta japanskog premijera Shinza Abea svetištu Yasukuna, koji je razbjesnio Kineze. No, veza prekomorskih susjeda je sve samo ne bajkovita jer se, kako navodi The Globe and Mail, upetljao i zli Lord Voldermort.

Kina i Južna Koreja smatraju da je Abe obilaskom mjesta posvećenog japanskim vojnicima iz 2. svjetskog rata veličanje japanske militarističke prošlosti. Kineski veleposlanik u Velikoj Britaniji Liu Xiaoming tako je u britanskim medijima kazao:

- Ako je militarizam kao nezaboravni japanski Voldemort, hram Yasukuni u Tokiju je kao horkruks (moćan predmet u kojem vještice i čarobnjaci čuvaju dijelove svoje duše kako bi postigli besmrtnost, pripisuje se i Lordu Voldemortu, koji se prvi put javlja u knjizi Harry Potter i Kamen mudraca), predstavlja najmračnije dijelove duše naše zemlje.

Horkruks, podsjetimo, sadrži dijelove Voldemortove duše i svih sedam horkruksa mora biti uništeno kako bi on bio ubijen.

Odgovarajući na takvo viđenje, japanski veleposlanik Keiichi Hayashi ustvrdio je da je "strah od rastućeg militarizma u Japanu neutemeljen, obzirom i na poslijeratnu posvećenost i predanosti miru u toj zemlji."

Hayashi je također uzvratio istom mjerom i dodao da Kina riskira igrajući se u regiji Voldemorta, te dopuštajući zlu da zavlada u utrci za naoružanjem i povećanju napetosti. To je, dakako, aluzija na kineske vojne igre oko otočja Senkaku/Diaoyu, s kojim Kina i Japan imaju granični spor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije